fbpx

A New Holland bemutatja az új Roll-Bar 125 fix kamrás körbálázót

Írta: Fodor Mihály - 2021 szeptember 19.

Az új Roll-Bar 125 a BR6090, a fix kamrás bálázógépek szegmensének bestsellerének utódja. Elődjének szilárd DNS-ére épül, a jól bevált Roll-BarTM bálakamrás rendszerrel, és új funkciókkal tovább javítja teljesítményét, szervizelhetőségét és tartósságát. 

 

Roll-Bar 125
Az új Roll-Bar 125 a BR6090, a fix kamrás bálázógépek szegmensének bestsellerének utódja

 

A New Holland Agriculture bemutatta az új Roll-Bar 125-ös bálázót, amely továbbviszi a BR6090-es tökéletes ár-teljesítmény egyensúlyát, és ezt számos új funkcióval kombinálja. Az új bálázó két változatban, Rotor Feeder és Rotor Cutter kivitelben kapható, és új, modern stílusú, nagyméretű oldalfallal rendelkezik, amely könnyű hozzáférést biztosít a karbantartási műveletekhez. A Roll-Bar 125 kitűnik kiváló rugalmasságával: a nagyméretű padlóhenger, az indítóhenger és a bevált Roll-Bar bálakamrás rendszer erősített acél görgős rúdjainak kombinációja biztosítja a tömör bálaképzést a termények széles skáláján – a száraz szalmától a nedves szilázsig – és változatos körülmények között.

Felix Ramuenke, a nagyméretű négyszögletes bálázók és fix kamrás körbálázók globális termékmenedzsere szerint: „A piac legkelendőbb fix kamrás bálázója méltó utódot kapott a Roll-Bar 125-ben. Az új kiegészítő funkciókkal és opciókkal ez a megfelelő választás azoknak a gazdálkodóknak, akik egy robusztus, egyszerű és sokoldalú bálázót keresnek, amely minden fontosabb termény és körülmény esetén otthon érzi magát”.

A Roll-Bar 125 leglátványosabb újdonsága az új formavilággal bevezetett oldalfal.  Robusztus hegesztett szerkezete biztosítja a tartósságot, míg a felső ajtópántok, a széles nyílás és a gázrugós támaszok könnyű hozzáférést biztosítanak a karbantartáshoz szükséges szervizpontokhoz. Emellett védett helyet biztosít a tartalék hálótekercsek tárolására is. Az új stílus vonalait az új matricák emelik ki.  A bálázó fő vázát módosították, és mindkét oldalon lengéscsillapítót építettek be a fő váz és a hátsó ajtó közé a zökkenőmentes záródás érdekében. Az első lámpákat áthelyezték az új kialakítású oldalfalak elhelyezése érdekében.

Az új bálázóban olyan fejlesztéseket vezettek be, amelyek nagyobb tartósságot biztosítanak és csökkentik a karbantartási költségeket: kiváló minőségű hajtóláncok krómozott csapokkal és edzett lemezekkel, amelyek hosszabb élettartammal rendelkeznek, valamint új, speciálisan tömített csapágyak, amelyek megakadályozzák a porszennyezést. A jól bevált, szabadonfutó kuplunggal ellátott hidraulikus rotor visszaforgató rendszer mostantól elérhető a Rotor Feeder modelleken, így a rotor megszorulása esetén minimálisra csökken az állásidő.