fbpx

Multiva Forte FX – Sokoldalú vetőgép, változó körülményekre

Írta: Farkas Imre - 2020 szeptember 23.

A háromféle munkaszélességben (3; 4 és 6 méter) elérhető FORTE FX vetőgépcsalád egyedi csoroszlya technológiája precíz magelhelyezést garantál a legkülönbözőbb körülmények között is.

 

A Multiva FORTE FX előkészített magágyba vagy minimális művelésű területbe (Minimum-Till), illetve No-Till technológiában közvetlenül a tarlóba is képes vetni. A FORTE FX a nagy csoroszlyanyomásának köszönhetően bármilyen talajban képes valódi direktvetésre, amelyet a maximális, 250 kg-os csoroszlyanyomás üres magtartállyal is garantál.

 

A FORTE FX magágyba vagy minimális művelésű területbe, illetve közvetlenül a tarlóba is képes vetni

 

Az új FX csoroszlya gondozásmentes gumibakos felfüggesztésű, a 250 kg-os maximális csoroszlyanyomást csoroszlyánként hidraulikus munkahenger biztosítja. A csoroszlyák vetési mélységét egyenként, 5 mm-es fokozatonként lehet beállítani, egyszerű mechanikus megoldással, mindenféle szerszám nélkül. A vetőmag és a műtrágya külön ejtőcsövön érkezve egyazon csoroszlyán keresztül, ugyanabba a magárokba, de különböző mélységbe kerül elhelyezésre.

 

Az új FX csoroszlya gondozásmentes gumibakos felfüggesztésű, a 250 kg-os maximális csoroszlyanyomást hidraulikus munkahenger biztosítja.

 

A csoroszlyát követő gumiköpenyes lezáró kerék a magárkot kélt oldalt tömöríti, viszont a közepét lazábban hagyja. A három féle munkaszélességben elérhető vetőgép, 3500, 4800, 8000 literes magtartállyal rendelkezik, és széles opcionális lehetőségekből lehet kialakítani az igényeknek megfelelő felszereltségű vetőgépváltozatot. Az új vetőgépszéria jelenleg demo körúton vesz részt hazánkban, amelynek keretében a gazdák gyakorlat közben a saját területükön győződhetnek meg az új FORTE FX sokoldalúságáról.