fbpx

Hogyan előzzük meg a rágcsálók folyamatos károkozását?

Írta: GÉPmax-2022/V. lapszám cikke - 2022 szeptember 21. -Hirdetés

A rágcsálók országszerte állandó problémát jelentenek. Jelen vannak a takarmányok, állatok körül, de a gépeket és alkatrészeket is gyakran megkárosítják.

patkány

Megszabadulni tőlük nagyon nehéz, mikor már kialakítottak maguknak egy kényelmes helyet a magtárban, tárolóban vagy garázsban. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen, hiszen a Doxmand Kft. rágcsálóriasztói ország- és Európa-szerte is bizonyítottak.

Most egy olyan gazdával beszélgettünk, akinek a gondjai már megoldódtak a Doxmand ultrahangos rágcsálóriasztójának köszönhetően.

– Hol okoztak problémát a rágcsálók?

– Édesanyámnál sajnos folyamatos volt a rágcsálók jelenléte – felelte kérdésünkre Kormos József. – Szó szerint invázió volt a mindenes-tárolóban, ahol a kerti eszközök, permetező, kerékpár és a takarmány is megtalálható.

– Mennyire jellemző a környéken a rágcsálók jelenléte?

– Itt minden háznál vannak állatok: tyúkok, kacsák, és a háztáji állatok mellett kutyák és macskák is, viszont a takarmányok miatt a rágcsálók is elszaporodtak.

– Milyen károkat okoztak?

– Azt hinné az ember, hogy a takarmányra vetik rá magukat, de ennél nagyobb károkat is okoztak. Minden műanyag és gumiterméket megrágtak, illetve a takarmányt is megdézsmálták.

Nomus Plus rágcsálóriasztó(gépvédelem)
Nomus Plus rágcsálóriasztó(gépvédelem)

– Milyen módszerekkel próbálkoztak eddig?

– Igazság szerint a konnektoros módszeren kívül nem próbáltunk mást, aminek oka a kertben lévő kutya és macska. A mérgek a háziállatokra veszélyt jelenthetnek, nem tudjuk megakadályozni, hogy ne nyúljanak a méregtől elhullott rágcsálókhoz, ezért más megoldást kellett keresnünk.

– Hol találtak rá a Doxmand Hungary Kft.-re?

– Elkezdtem az internetet böngészni, és ott találtam rá a Doxmand készülékekre.

– Mennyire volt elégedett a szolgáltatásunkkal?

– A honlap nagyon átlátható, megnéztem a termékeket, kiválasztottam azt, amit megfelelőnek tartottam, és megrendeltem. Gyorsan megjött, a telepítés egyszerű és gyors volt, a készülék azóta is működik.

– Mennyi idő múlva vették észre, hogy a rágcsálók odébbálltak?

– Beüzemelés előtt gyakran hallottuk a mozgolódást a tetőn is, és a rágcsálók szaga is érezhető volt a tárolóban. A beüzemelést követően egy hét múlva már kevesebb mozgolódás volt, inkább csak az egerek kaparásztak, és a szag is elmúlt. Pár napra rá már teljesen rágcsálómentes lett a tároló.

– Mit javasolna a hasonló problémákkal küzdőknek?

– Kifejezetten elégedett vagyok a termékkel, azóta már egy másodikat is rendeltem, és folyamatosan ajánlom a kollégáknak is. Véletlenül találtam rá az interneten, szerencsére igen hamar megoldotta a problémánkat. Mindenkinek megéri kipróbálni, aki rágcsálókkal küzd, mert beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Doxmand