fbpx

Új etetőrobottal bővült Lemmer Fullwood kínálata

Írta: Farkas Imre - 2021 május 12.

Új FMRCUT4.2 típusú etető robottal kiegészíti a Lemmer Fullwood fejési, istálló- és etetési technológiákat kínáló portfolióját.

A takarmánykonyhával együttműködve a bekapcsoló etető robot átveszi az összes munkalépést a méréstől, a keveréstől és az etetéstől a takarmány teljesen önálló tolásáig, és így biztosítja, hogy a friss takarmány kisebb, homogén keverékű adagjai naponta többször is etetésre kerüljenek.

Az FMRCUT4.2 teljes pályavezetését a földbe ágyazott mágneses referencia pontok segítségével hajtják végre. A robusztus kéttengelyes összkerékhajtás kanyarodás és rákkormányzási technológiával együtt a gyártó szerint magas szintű haladás biztonságot garantál. A korábban elterjedt rendszerekkel szemben itt már nincs szükség vezetősínekre. Ennek megfelelően több épületben alkalmazható stabilan az eszköz.

 

fullwood
A dupla, cserélhető keverőkád hat milliméter vastag rozsdamentes acélból készül – fotó: www.lemmer-fullwood.info

 

A hat milliméter vastag rozsdamentes acélból készült, dupla cserélhető keverőkád kapacitása 4,2 köbméter. A vízszintes keverőrendszer kis adagok mellett is tökéletes keverést biztosít. Legfeljebb 20 komponens, mint például takarmány, szilázs, fű vagy széna, valamint koncentrátum, ásványi anyagok és folyékony komponensek, például melasz stb. keverhető a takarmányba és adhatók meg a szoftverben a keveréshez.