„Legyél Te is Mezőgépész” a Pályaválasztási Napokon

Októberben és novemberben a kormányhivatalok ismét megszervezték a megyei Pályaválasztási Napokat, ezzel is segítve a fiatalok döntését az elhelyezkedésükben. Az országszerte megrendezett kiállítások hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos fiataloknak lehetőségük legyen a különböző szakmákat megismerni, képet kapjanak az adott megye munkaerő-piaci, szakmai szükségleteiről, a közép- és felsőfokú oktatási intézményeiről, valamint az iskolarendszeren kívüli munkaerő-piaci képzésekről. Ezeken a rendezvényeken helyszínenként több ezer diák vett részt.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által működtetett „Legyél Te is mezőgépész!” program célja, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását és országosan minél több rendezvényen megszólítsa őket és szüleiket. Megismertetik velük a mezőgépész szakma szépségeit és a benne rejlő karrierlehetőségeket. Változtatnának azon a hamis képen, ami többekben – a múltból adódóan – a szakmáról él. Hiszen a mezőgépészet már elsősorban nem egy piszkos, kétkezi munkát igénylő szakma, hanem változatos, komplex hozzáértést igénylő hivatás, amiben szerelési, informatikai és pénzügyi szakértelemre is szükség van. Ez utóbbi megismertetésében, azaz a pénzügyi tudatosságra nevelésben játszik nagy szerepet az MKB pénzügyi Csoport, amely a „Legyél Te is mezőgépész!” program fő támogatója. Az idei évben – az eddigi évekhez hasonlóan – közel 20 helyszínen vettek részt a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport szakértői, hogy mind a szakmaválasztásban, mind a pénzügyi döntéseik során segíteni tudják az érdeklődő diákokat a mezőgazdasági szakiskolák standjain.

A MEGFOSZ az alábbi cégeknek köszöni, hogy a Pályaválasztási Napok izgalmassá tételében és a fiatalok tájékoztatásában közreműködtek: Agroker Holding Zrt., Agrolánc Kft., Auditker Kft., Axiál Kft., CHH Műszaki Kft., Két-Kata Kft., KITE Zrt., Megazet Kft., Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar.

Online oktatás

Azoknak az érdeklődőknek, akiknek nincs lehetősége a Pályaválasztási Napokon vagy cégeknél, szakiskoláknál testközelből megismeri a szakmát, további rendezvények, nyíltnapok és céglátogatások megszervezésével, valamint a tanulók és szakoktatók számára egyaránt hasznos online oktatási segédanyagokkal segít a szervezet. További információk: www.mezogepesz.hu

(Fotók: MEGFOSZ)

axiál kite MEGFOSZ mezőgépész

Összes rovatunk