fbpx

Axiál-Fendt Ösztöndíjprogram

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 11.

Az Axiál Kft. és a Fendt cég egy közös ösztöndíjprogramot indít a következő három évben, 2012 és 2015 között.
Az ösztöndíj elindítását az április 25-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezésre került sajtótájékoztatón jelentették be, melyet a két cég együttműködésük 10. évfordulójának alkalmából szervezett. A sajtótájékoztatón a 10 éves együttműködésük sikerei mellett a jövőbeni terveiket is ismertették, melynek része a szakmai utánpótlás képzés támogatása.

 

 

Az ösztöndíjprogram végzésük évében lévő, vagy végzés előtti gépész, agrár, vagy kereskedelmi orientációjú mérnökhallgatóknak kínál szakmai fejlődési lehetőséget. Minden évben két-két diák, összesen a 3 év alatt 6 diák nyerheti el az ösztöndíjat. A program első három hónapjában az Axiál Kft-nél töltik gyakornoki idejüket, majd pedig a német gyártónál hat hónapot.

 

 

A program legfőbb célja, hogy szakértő és már gyakorlattal rendelkező szervizmérnököket, vagy termékspecialistákat képezzenek, akik korszerű és széles körű ismeretekkel rendelkeznek, és ismerik mind a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának, mind pedig Magyarország egyik piacvezető gépforgalmazójának és szolgáltatójának gondolkodását, piaci stratégiáját, és nem kizárólag műszaki, hanem orientáció-specifikus képzéssel is rendelkeznek.

 

 

Az Axiál Kft. és a Fendt a gyakornoki program 9 hónapjára ösztöndíjat biztosít a hallgatóknak, és annak végeztével a hazai forgalmazó 2 évre konkrét állást kínál a programban részt vevő pályakezdők számára.
Az elmúlt évek során az Axiál Kft. a Fendt traktorokkal 10% feletti piaci részesedést ért el az 50 LE feletti teljesítménykategóriába tartozó nyugati gyártmányú traktormárkák között Magyarországon. Mára elmondható, hogy az ország termőterületének mintegy 20%-án Fendt nagytraktorok végzik a nehéz talajmunkát.