fbpx

Új lépés az autonóm technológiák elterjedéséért a mezőgazdaságban

Írta: Szerkesztőség - 2021 augusztus 24.

A Deere & Company végleges megállapodást írt alá a Bear Flag Robotics megvásárlásáról. A 2017-ben alapított, Szilícium-völgyi székhelyű startup a meglévő gépekkel kompatibilis autonóm vezetési technológiát fejleszt. Az ügylet felgyorsítja az automatizálás és az autonómia fejlesztését és megvalósítását a gazdaságokban, és támogatja a John Deere hosszú távú stratégiáját, amely az ügyfelek egyedi igényeit támogató, fejlett technológiával ellátott, intelligensebb gépek létrehozására irányul.

 

Bear Flag
A John Deere először 2019-ben kezdett el együttműködni a Bear Flaggel  (fotó: Bear Flag Robotics)

 

„A John Deere fontos előrelépésnek tekinti az autonómiát, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy erőforrásaikat stratégiailag kihasználva táplálják a világot, valamint fenntarthatóbb és jövedelmezőbb üzemeket hozzanak létre” – mondta Jahmy Hindman, a John Deere technológiai igazgatója. „A Bear Flag tehetséges mezőgazdasági szakemberekből, mérnökökből és technológusokból álló csapata bizonyítottan képes fejlett technológiai megoldásokat piacra vinni. E szakértelem és tapasztalat egyesítése a John Deere autonómia terén szerzett szakértelmével, valamint világszínvonalú kereskedői csatornánkkal felgyorsítja a gazdálkodók számára olyan megoldások nyújtását, amelyekkel a növekvő világ élelmezésének hatalmas kihívását kezelhetjük.”

A John Deere először 2019-ben kezdett el együttműködni a Bear Flaggel a vállalat Startup Collaborator programjának részeként, amely kezdeményezés a startup cégekkel való együttműködés fokozására összpontosít, amelyek technológiája hozzáadott értéket teremthet a John Deere ügyfelei számára. Azóta a Bear Flag sikeresen telepítette autonóm megoldását korlátozott számú gazdaságban az Egyesült Államokban.

„A gazdák egyik legnagyobb kihívása napjainkban a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása a gazdálkodás eredményeit befolyásoló, időérzékeny műveletek elvégzéséhez. Az autonómia biztonságos és produktív alternatívát kínál e kihívás megoldására” – mondta Igino Cafiero, a Bear Flag Robotics társalapítója és vezérigazgatója. „A Bear Flag küldetése, hogy gépi automatizálással növelje a globális élelmiszertermelést és csökkentse az élelmiszertermesztés költségeit, összhangban van a John Deere küldetésével, és örömmel csatlakozunk a csapathoz, hogy még több gazdaságba juttassuk el az autonómiát”.

A Bear Flag mezőgazdasági szakemberekből, mérnökökből és technológusokból áll, akik az autonómiára, az érzékelőkre, az adatokra, a szoftverekre és a hardverekre összpontosítanak. Ők a Szilícium-völgyben maradnak, ahol szorosan együttműködnek a John Deere-rel az innováció és az autonómia felgyorsítása érdekében.

„A John Deere és a Bear Flag mind technológiai, mind missziós szempontból kiválóan kiegészítik egymást” – mondta Dan Leibfried, a John Deere automatizálásért és autonómiáért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy még szorosabban együttműködhessünk azzal a végső céllal, hogy segítsük a gazdákat a lehető legjobb eredmények elérésében a fejlett technológia, például az autonómia segítségével.”

 

Angol nyelvű videó a témában: