fbpx

Güttler gépbemutató Pázmándon (videóval)

Írta: Kristóf Imre - 2020 április 07.

A Güttler Pázmándon mutatta be a Moreni Vitis forgóborona, az EPS-5-ös szórva vetőgép és a Güttler Mediana henger gépkapcsolatát, amely szőlőültetvények, gyümölcsösök és üvegházak számára nyújt magágykészítést, vetést, talajelmunkálást egy menetben.

A függesztve szerelt Moreni Vitis forgóboronával a 30 cm hosszú, háromkéses rotorjának köszönhetően kiváló magágyszerkezet érhető el még rögös, keményebb talajokon is. Az erősen szármaradványos területeken a Samurai pengék használata javasolt, melyeket a vágóélek oldalára helyezett további 2-2 szártépővel erősítettek meg. A Moreni Vitis forgóborona minden egyes rotorja triplán csapágyazott, a túlbiztosított hajtásnak köszönhetően nincs tengelytörés és egyéb károsodás, ezért a legkötöttebb talajokon is üzembiztos.

 

Az elkészített magágyba az EPS 5-ös 200 literes magtartállyal és elektromos ventillátorral szerelt szórva-vetőgéppel juttathatjuk a kívánt mélységbe a magvakat. Az EPS 5-ös vetőgép egyenletes magterítésével, különböző apró magvak, magkeverékek, vetésére, zöldítésre is alkalmas.

 

A gépkapcsolat végére szerelt Güttler öntvényhengerrel kis vonóerő igény mellett, a jó beágyazódás érdekében, aprómorzsás, tömör vetőágy robbanásszerű kelés érhető el.

A Güttler által Pázmándon bemutatott gépkapcsolat talajmunkája meggyőzően bizonyítja, hogy hatékonyan lehet egy menetben, kisebb vonóerő igénnyel is, kiváló kelést eredményező magágykészítést és vetést végezni.