Bemutatkozik az Amazone új FT 1502 fronttartálya

Miután az Amazone már néhány éve kínálja a rendkívül sikeres FT 1001 fronttartályt, a termékprogram most az FT 1502 típussal bővült.

Az FT 1502 fronttartály révén az UF 02 függesztett szántóföldi permetezőgép tartálytérfogata nagyon egyszerűen további 1500 literrel bővíthető. Például az UF 2002 így az FT 1502-vel összekapcsolva 3500 l tartálytérfogattal rendelkezik. Az opcionális FlowControl+ funkciónak és a kompakt kialakításnak köszönhetően a fronttartály az ideális megoldás az UF 02 kapacitásbővítéséhez.

Átgondolt kialakítás a legmagasabb biztonságért

Akár az udvaron, akár a géptárolóban: a gép a kompakt szállítógörgőknek köszönhetően könnyen tárolható. Az egyszerű kezelés már néhány használat után meggyőző. A permetezőkombináció előírásszerű belső tisztítása az UF 02 350 literes öblítővíztartályával végezhető el. A közlekedés során kitűnnek a kompakt permetező-traktor egység előnyei, különösen a szűk helyen történő áthaladások során.

FlowControl+ töltésszint-vezérlés

Az FT 1502 különlegessége a fronttartálynak a függesztett permetezőgépbe való 100%-os integrálásában rejlik az ISOBUS-terminálban levő FlowControl+ elektronikus töltésszint-vezérlés segítségével. A FlowControl+ műszaki alapját a fronttartályban és a hátsó tartályban található két elektronikus töltésszintmérő és a két nagyteljesítményű injektor képezi. Ezeket az UF-en található kiegészítő, 150 l/min teljesítményű szivattyú hajtja. A szállítási teljesítmény mindkét irányban akár 200 l/min. A fronttartály és a hátsó tartály közti folyamatos átszivattyúzás révén a permetlé mindig ideálisan homogenizált. Az ISOBUS-terminál automatikusan vezérli a folyadékkörforgást, így mindig biztosított az optimális súlyeloszlás. A szerkezeti felépítés megakadályozza az elülső híd túl korai tehermentesülését. A töltési folyamat során a FlowControl+ funkciónak köszönhetően mindkét tartály automatikusan feltöltődik, majd a permetezés során automatikusan mindkettő kiürül. Végül a két tartály tisztítására is sor kerül.

A kézi vezérlés lehetővé teszi a FlowControl+ automatikus funkciójának kikapcsolását, ezzel a fronttartálynak csak plusz öblítővíz vagy ipar víz szállítására való használatát. A FlowControl+ szivattyú gyakorlatilag plusz támogatást nyújt az UF 02 töltési folyamatához, így a teljes kombinációnál akár 400 l/min szívóteljesítmény is elérhető.

Egy önjáró permetező érdekes alternatívája

Az akár 3500 literes tartálytérfogattal az UF 02-ből és az FT 1502-ből álló gépkapcsolat egy modern traktorral kombinálva az önjáró permetező érdekes alternatíváját kínálja. Utóbbi kombináció mellett szól az ár, valamint a traktor más munkákra való használhatósága.

amazone mezőgazdaság munkagép permetező

Összes rovatunk