fbpx

GÉPmax – 2010-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2010 március 08.

 

 

Kedves Olvasó!

Az időjárás-előrejelzések – így március közepéhez közeledve – még mindig a havazás rémével fenyegetnek, de azért néha már a nap is kisüt, sőt egyik éjszaka nappali világosságban is részünk lehetett – egy erre tévedt meteor jóvoltából! Úgy gondolom, mindannyian nagyon várjuk, hogy tartósan melegebb legyen, és ne csak a híradóból lássunk virágzó cseresznyefákat. Szeretnénk, hogy végre elindulhassanak a tavaszi munkák – sajnos azonban nagyon sok helyen ezek helyett először szivattyúzni kell, mivel az utóbbi időszak legnagyobb belvize lepte el a földeket. Ismerve azonban hazánk szélsőséges időjárását, lehet, hogy rövidesen egyes területeken már öntözni kell – aktuális számunkban ehhez kapcsolódóan bemutatunk egy nálunk viszonylag új márkát a mesterséges vízutánpótlás témakörében.

Emellett Teszt és tapasztalat rovatunkban a Massey Ferguson 6455-ös traktorát ismerhetik meg. A közel 1400 munkaórát teljesítő géppel maradéktalanul elégedett gazdája kicsit zavarba hozott bennünket, mikor – minden igyekezetünk ellenére – nem tudott kritikát megfogalmazni a traktorral kapcsolatban. Teszt rovatunkban pedig német médiapartnerünk, a dlz a tavasz közeledtét jelző gépeket, a Kuhn fűkaszáit vette górcső alá.

Ahogy év elején ígértük, sok egyéb gépet is bemutatunk Önöknek, amelyek jó része az elmúlt hónapokban sokat említett hannoveri kiállításon debütált a nagyközönség előtt, valamint a jövőbe is előretekintünk, amikor majd akár rádió-távvezérléses gépekkel is dolgozhatunk.

Megismerkedhetnek továbbá a McCormick T-max traktorával, de bővebb információkat szerezhetnek a Gambetti- Bargam szántóföldi permetezőiről vagy a Fella zöldsoráról. Ha pedig már tényleg virágba borulnak a fák, azt a gépet is kipróbálhatják, amelyikkel a mechanikus ritkítás elvégezhető.

Amennyiben elfáradtak gépük régi ülésében, úgy megtudhatják, milyen újabbra cserélhetik le a Gramer választékából ezt a fontos egységet. Akinek pedig a pénzügyi helyzete a használtgép-vásárlást engedi meg, az is sok időszerű információt szerezhet az ország egyik legnagyobb használtgép-kereskedőjének képviselőjétől. Emellett a régi gépek kedvelői sem csalódnak majd, hiszen nekik is szolgálunk csemegével, csakúgy, mint az autók szerelmeseinek.

Reméljük, ezúttal is sok kedvükre való írást találnak lapunk hasábjain!

Tisztelettel:
Fodor Mihály felelős kiadó
Hatala László felelős szerkesztő