fbpx

GÉPmax – 2010-02 – február

Írta: Szerkesztőség - 2010 február 08.

 

 

Kedves Olvasó!

Még szinte alig kezdődött el az év, és máris február közepét írjuk. “Szuperszonikus” sebességgel telnek a napok, a hetek, és lassan, ha az idő engedi, a munkák is megkezdődhetnek a földeken – bár lehet, hogy addig még sok havat kell ellapátolni a házak körül, mivel az idei évben bőven kijut ebből az égi áldásból.

De azért ne szaladjunk előre ennyire, hiszen nemrég zárult az Agro+Mashexpo, a mezőgazdasági gépész szakma nagy évnyitó seregszemléje. A rendezvény sikerével kapcsolatban talán azt a legfontosabb megállapítani, hogy biztosan sokan nem számítottak olyan látogatottságra és érdeklődésre, amilyen a kiállítás egészét övezte. A nyitónap első óráiban, amikor még csak a kiállítók egymás közti üdvözlésétől, eszmecseréjétől volt hangos a standok környéke, sokan megkondították a vészharangokat. Aztán szép lassan elkezdtek jönni a látogatók, és a második nap közepén már zsúfolásig teltek a pavilonok, majd a következő nap folyamán még tovább fokozódott az érdeklődés. Szombatra aztán megérkezett a hó, ami viszont már nem segítette a látogatói létszám újabb szárnyalását, hiszen komoly hóakadályok emelkedtek, és most az egyszer gyorsan elfelejthettük, hogy a fővárosban vagyunk. Vidéken talán könnyebben megy a hó eltakarítása?! Ezzel együtt valóban sikeresnek bizonyult ez a rendezvény, ahol persze a fő kérdés végig az volt: lesz-e géptámogatás? A látogatók mindenesetre komoly szándékkal, nagy tervekkel érkeztek Budapestre, ahol a régiek mellett több új kiállítóval is találkozhattak. Részletes beszámolónkat minderről Tudósítás rovatunkban találják meg, ahol az Agro+Mashexpo díjazott termékeit is megismerhetik.

Mostani lapszámunkban egy hatéves Berthoud Boxer önjáró permetezőt vettünk górcső alá Teszt és tapasztalat rovatunkban, de egy másik tesztet is olvashatnak a Case IH Puma CVX 225-ről, a német szakújságírók tollából.

Gépbemutató rovatunkban a Hannoverben bemutatott új kompakt teleszkópos rakodóval ismerkedhetnek meg, továbbá a Vogel Noot VibroCult magágykészítőjével, a Väderstad Spirit vetőgépével és több más géppel is itt találkozhatnak. Emellett bepillantást nyerhetnek a tavalyi év hazai gépeladási statisztikáiba, és remélhetőleg sok más érdekes, hasznos információt is találnak magazinunkban.

Jó szórakozást, hasznos időtöltést kívánok!

Tisztelettel:
Fodor Mihály felelős kiadó
Hatala László felelős szerkesztő