fbpx

A Väderstad bemutatja a hosszú élettartamú Marathon követőboronát

Írta: Farkas Imre - 2024 február 07.

A Väderstad 2024 elején egy új követőborona bevezetésével egészíti ki a jelenlegi termékpalettát. Az új Marathon követőborona jelentősen megnöveli a kopóelem élettartamát.

A 2024-es évben a Väderstad több munkagépére is szerelhető követőboronáinak egy új, hosszú élettartamú változata kerül bevezetésre. Azáltal, hogy a követőboronákat keményfémmel erősítik meg a kritikus kopási ponton, a kopóalkatrész élettartama jelentősen megnövekszik.

Marathon követőborona
Az új Marathon követőborona a meglévő gépekre utólagosan is felszerelhető

– A magágykészítés befejezéseként a rezgő követőboronák csökkentik a párolgást, miközben a nagyobb aggregátumokat és a gyomokat a felszínre hozzák – mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciójának kidolgozója, és így folytatja:

– Összehasonlítva az új Marathon követőboronát a hagyományossal, arra a megállapításra jutottunk, hogy akár hatszorosa is lehet annak élettartama. Mivel a pálcák hossza változatlan, így maga a rezgés és ezáltal a talajelmunkáló-képesség is megmarad, ráadásul a kezdeti beállítási szög sem változik. Az új követőborona a tökéletes eredmény és az élettartam maximalizálása mellett, a gazdálkodót felesleges szervizelési időtől is megkíméli.

Az új Marathon követőborona a Väderstad NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, Rapid és Spirit vetőgépekre, valamint a Carrier és Swift kultivátorokhoz érhető el. Meglévő gépekre utólagosan is felszerelhető. Az új termék 2024 januárjától rendelhető az új és meglévő Väderstad gépekhez.