fbpx

Önjáró hengeres bálázó lenbetakarításra

Írta: Farkas Imre - 2022 augusztus 05.

A lenbetakarításhoz kifejlesztett Union GX250 sorozatú önjáró bálázó 40 bála/óra (vagy 1,1 ha/h) bálázási teljesítményre képes, mindössze 10 másodperc alatt 4 zsineggel rögzítve a bálákat.

Az Union és a Cretes, a Valtech Group mindkét tagvállalata szoros együttműködésbe kezdett annak érdekében, hogy saját tervezésű, a lenbetakarításhoz specializált önjáró bálázót építsenek. Egészen a közelmúltig vásárolt bálázóegységet alkalmaztak, de nem volt könnyű beépíteni a gépbe. Így az új önjáró betakarítóhoz a hevederes változókamrás bálázó egységet testvérvállalatuk, a Cretes tervezte és építette. Például a bálakamra ajtaja szélesebbre nyílik, mint korábban (akár 2/3-ig), ami megkönnyíti a bála kidobását. A bálakamrával együtt a felszedő mechanizmust is megoldották.

„Gépeinket folyamatosan fejlesztjük az ügyfelek igényei szerint. A közelmúltban például a nedves körülmények közötti nyomvályúsodás minimalizáltuk, a gép általános stabilitását növeltük és a kezelő kényelmét optimalizáltuk. A bálakamra további beállítások nélkül közvetlenül az alvázra is felszerelhető” – mondta Günter Roets értékesítési vezető.