fbpx

Amerikában nyert díjat a szuper német traktor-fülke

Írta: Kohout Zoltán - 2022 január 13.

Úgy kezdődött, hogy a tervezők megkérdezték a gépkezelőket, mit szeretnének látni-kapni az új traktorban. Az eredmény egy olyan szupercsendes fülke, ami nemcsak baromi klassz, de természetesen hasznos is.

 

New Holland traktor fülke

 

A zsűri figyelme

Mindez nyilván fontos érv volt az Amerikai Mezőgazdasági és Biológiai Mérnökök Társasága (ASABE) döntésében, amikor idén a New Holland Agriculture Horizon Ultra traktorfülkéjének adományozzák a 2022-es AE50 díjat. A zsűri figyelme döntően a hatékonyságnövelésre, a minőség javítására és a biztonság javítására, a nyereség növelésére irányult.

 

A komfort, a minőség, a precízió és a hatékonyság tere

A New Holland egyébként a nyár vége felé mutatta be az új zászlóshajót, a T7 Heavy Duty (HD) traktort. – Megkérdeztük a vásárlóinkat, mit várnak a jövő új traktorától, és az ő igényeik alapján fejlesztettük ki a T7 HD új generációját, ami mindazt nyújtja, amiről ők álmodtak – mondta akkor Sean Lennon, a New Holland Agriculture európai alelnöke. A tervezés révén az új Horizon Ultra fülkét úgy alkották meg, hogy a legjobb kezelői élményt nyújtsa a gépkezelőknek megfelelő térrel, komforttal, minőségi felületekkel és illesztésekkel. A piac legcsendesebb fülkéje könnyebbé teszi az intelligens precíziós gazdálkodási megoldásokhoz való hozzáférést, ezzel jelentős hozzáadott érték teremthető, javul a jobb döntéshozatal és a végrehajtása hatékonysága, pontossága.

 

New Holland traktor fülke

 

Magával viheti oda az életét

A mindössze 66 dBA-es zajszintű fülke a tágas térben egy 30 és egy 12 literes tárolórekeszt, a gépre és a körülvevő térre kiváló kilátást, a holt terekre kamerás rálátást, 24 LED fényszóró révén éjszaka is panorámás láthatóságot biztosít a traktorra és a munkagépekre. Számos egyéb erénye mellett a fülke fejlett belső kommunikációs, digitális felszereltsége lehetővé teszi a kezelőnek, hogy bármilyen nehézség nélkül magukkal hozzák a fedélzetre a digitális életüket, mivel a mobil eszközeik automatikusan csatlakoznak a kijelzőhöz és a kartámaszon elhelyezett gombbal működtethetők.