fbpx

Nincs rakodógép import? Sebaj, gyártanak saját maguk

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 06.

A Rostselmash a termékportfólió bővítésének és diverzifikálásának útjára lépett. Bemutatták az építő ipari és mezőgazdasági rakodógépek első példányait – egy homlokrakodó és egy teleszkópos rakodó –, amelyek jelenleg tesztelés alatt állnak. Az új rakodógépek korlátozott számú piaci bevezetését 2025-re tervezik, majd 2026-ban a teljes körű gyártásukat is beindítják. A nagyközönség elsőként a moszkvai CTT EXPO kiállításon láthatta az új Rostselmash rakodókat.

„A homlokrakodók és teleszkópos rakodók bevezetése jelzi, hogy a diverzifikált termelés kulcsfontosságú növekedési stratégia a vállalat számára. A Rostselmash bemerészkedik a rakodógépek gépek piacára, de készen állunk a sikerre ebben az új törekvésben.

RSM TLH-740 rakodógép
Az új teleszkópos rakodógép első példánya a Rostselmash telepén

Csapatunk 95 éves tapasztalattal széleskörű szaktudásra tett szert a speciális célú gépek fejlesztésében, termékpalettánk bővítésében és egy teljes körű megoldást kínáló cég létrehozásában. Utunk során elsődleges szellemiségünk következetesen az volt, hogy ügyfeleinket olyan csúcsminőségű műszaki megoldásokkal látjuk el, amelyek maximális értéket biztosítanak számukra. Kitartóan ragaszkodunk ehhez a szellemiséghez még ezen a friss piacon is” – jegyezte meg Valeriy Maltsev, a Rostselmash vezérigazgatója.

RSM WL-530 rakodó
Az új RSM WL-530 önjáró kerekes rakodó

Az új WL 530 önjáró homlokrakodó 3 m3-es sziklakanállal és az 5 tonnás emelőképességgel rendelkező robusztus gép, Z-kinematikájú gémkialakítással, közel 4 méteres emelési magassággal nagy emelőerőt biztosít a kihívásokkal teli környezetben. Sebességváltója 4 előre és három hátrameneti sebességfokozatot kínál, előre menetben 36 km/h végtempóval.

RSM TLH-740 rakodógép
A nagyszériás gyártást 2026-ra tervezik

A TLH 740 teleszkópos rakodót úgy tervezték, hogy megfeleljen a nagy teljesítményű és megbízható berendezéseket kereső vállalkozások igényeinek. 4 tonnás emelőképességével és 7 méteres maximális gémkinyúlásával rugalmasságot kínál különféle anyagmozgatási feladatokhoz, építőipari, mezőgazdasági és közműprojekteknél. A gémfejen és a rakodó hátulján található hidraulikus csatlakozások lehetővé teszik az opcionális felszerelések széles skálájának zökkenőmentes csatlakoztatását. Maximális menetsebessége akár 40 km/h értéket is elérhet, és akár 30 fokos lejtőket is leküzdhet.

RSM WL-530 rakodó
Széleskörű tervezői tapasztalataikra támaszkodva fejlesztett ki a cég, az új gépeket

Az új vonal fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak a kezelők munkakörülményeinek javítására. Az olyan jellemzők, mint a jól megtervezett szellőzőrendszer, a több paraméterrel állítható kormánykerék és az ülés, az alacsony vibrációszint és a 76 dB alatti zajszint kedvező munkakörnyezetet teremtenek a kezelők számára a legforgalmasabb műszakokban. A Rostselmash a nemzetközi ROPS és FOPS szabványok szerint tanúsított rakodófülkével is gondoskodott a biztonságról. A kabin belseje modern technológiák alkalmazásával készült. Tolatókamera LCD-képernyős képmegjelenítéssel, kényelmes kezelőszervekkel, sok rekesszel a személyes tárgyak tárolására, beleértve a hűtő funkciót.
Az alapkonfiguráció tartalmazza a légkondicionálót és a hat irányban állítható ülést, továbbá a kormányoszlop magassága, illetve dőlése is állítható.

Széleskörű tervezői tapasztalataikra támaszkodva fejlesztett ki a Rostselmash, az új gépeket. A gépek főként házon belül előállított, vagy orosz beszállítóktól beszerzett alkatrészekből épülnek fel, így állításuk szerint a Rostselmash jó helyzetben van ahhoz, hogy az ár és a minőség közötti optimális egyensúlyt biztosító gépeket kínáljon.

Forrás: https://rostselmash.com/