fbpx

Tulajdonosváltás az Överum AB-nál

Írta: Farkas Imre - 2024 május 13.

A FairCap befejezte a svédországi Överum mezőgazdasági eke üzletág („Overum AB”) felvásárlását a CNH Industrial NV -től. Az Överum a dán Kongskilde leányvállalataként működik, amely a CNH része.

Az Överum AB mezőgazdasági gépeket, különösen ekéket gyárt, nagy múlttal a 16. századig nyúlik vissza. A cég központja Överumban (Svédország) található. Az értékesítés egy 70 alkalmazottat foglalkoztató, svédországi Överumban található termelési telephelyre, valamint a termékcsaládhoz kapcsolódó szellemi tulajdonra és készletekre vonatkozik.

Az Överum eladása annak köszönhető, hogy a CNH elkötelezte magát amellett, hogy kutatás-fejlesztési, gyártási és kereskedelmi értékesítési erőfeszítéseit teljes mértékben az alapvető termékportfóliójára, valamint a házon belüli technológiai készletének bővítésére összpontosítja.

Överum eke
Az Överum AB mezőgazdasági gépeket, különösen ekéket gyárt, nagy múlttal a 16. századig nyúlik vissza – fotó: https://www.kongskilde.com/

Max Koch-Heintzeler, a FairCap ügyvezetője a tranzakcióval kapcsolatban elmondta: „Üdvözöljük az Överumot a FairCap családban, és meg vagyunk győződve arról, hogy az Överum, mint önálló vállalat ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket. A szántás évszázadok óta alapvető mezőgazdasági eszköz, és továbbra is elengedhetetlen lesz a talajműveléshez.”

Niccolò Azzarini, a FairCap Italy vezetője hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy lezárhattunk egy összetett, határokon átnyúló carve-out tranzakciót, amelyben a FairCap olasz és német irodái is részt vettek. A tulajdonosváltást követően az Överum teljes mértékben az ekék és alkatrészek gyártására és forgalmazására tud majd koncentrálni.”