fbpx

AMAZONE műtrágyaszórók: hét év garancia átrozsdásodás ellen

Írta: Kohout Zoltán - 2023 február 06.

A műtrágyaszóró festése nagy igénybevételnek van kitéve. A festékbevonat különösen a műtrágya kezelésénél és az előforduló nedvesség esetén hivatott megvédeni a készüléket a korróziótól. A ZA-V, ZA-TS függesztett műtrágyaszórók és a ZG-TS nagy területteljesítményű műtrágyaszórók esetében az AMAZONE a 2022-es modellévtől új prémium festési eljárást alkalmaz.

Ez egyrészt a katódos merítőfestést (KTL) jelenti, mint alapozást a csövek belső falának lehető legjobb védelme érdekében. Másrészt a porfestés extra vastag festékréteget biztosít a mechanikai igénybevételekkel szembeni fokozott védelemhez, és a műtrágyaszórónak kiváló minőségű vizuális kinézetet biztosít.

Aggodalmak nélkül átrozsdásodás elleni gyártói garanciával

Az AMAZONE most különleges garanciális ajánlatot nyújt ezekre a terméktípusokra, hét év gyártói garancia formájában az átrozsdásodás ellen. A garancia egyszerűen és ingyenesen igényelhető a myAMAZONE digitális ügyfélportálon a www.amazone.net/myAMAZONE menüpontban, az ott megadott feltételek mellett.

Többrétegű bevonat

A prémium festés négy fő munkafázisban történik. Ennek a többrétegű bevonatnak a különlegessége a katódos merítőfestés és a porfestés kombinációja. Az első lépésben a hordozóanyagot 14 megmunkálási lépésben előkészítik a festéshez. Ezek közé tartozik például a többszörös maratás és zsírtalanítás. Ezt követően a műtrágyaszórókat cink-foszfátozásnak vetik alá, hogy a lehető leghatékonyabban küzdjenek a rozsda beszivárgása ellen. A harmadik lépés a vastagrétegű KTL-merítőalapozást jelenti. Végül a műtrágyaszórók megkapják a porszórásos bevonatot. A különösen erős porfesték alkalmazásával a műtrágyaszóró még jobb védelmet kap a mechanikai igénybevételekkel szemben, és a hőkezelés révén kettős korrózióvédelmet kap.

Amazone
A ZA-V, ZA-TS és ZG-TS terméktípusok új prémium festése a kiterjedt nemesacél alkatrészekkel kombinálva magas szintű üzembiztonságot és tartósságot eredményez.

Amazone
Az összes alkatrész katódos merítőfestése szinte teljes felületi korrózióvédelmet biztosít.

Amazone
A kiegészítő, vastagon felhordott porfesték optimális védelmet nyújt a mechanikai igénybevételekkel szemben.

(Forrás: Amazonen-Werke Kft.)