fbpx

Jeep® Wrangler újdonságok 2025-re

Írta: Farkas Imre - 2024 október 16.

A több mint 80 évnyi 4×4-es mérnöki tapasztalattal támogatott 2025-ös Jeep® Wrangler a bolygó egyik legkönnyebben felismerhető és legjobb terepképességekkel rendelkező autója.

A 2025-ös modellévben kétféle hajtáslánc közül lehet választani; ezek egyike a 2,0 literes, soros, négyhengeres turbófeltöltéses motor, amelyhez nyolcfokozatú automatikus váltó jár. A másik modell a lenyűgöző plug-in hibrid 4xe. A Jeep Wrangler 4xe-t is 2,0 literes turbófeltöltős benzinmotor mozgatja, ám ehhez két villanymotor és egy nagyfeszültségű akkupakk csatlakozik, amely városi forgalomban akár 52 km-nyi elektromos hatótávot kínál, miközben attól sem kell tartani, hogy meg kell állni tölteni az akkumulátort. Új ‘41 terepszín; az új katonai olívazöld fényezést a Normandiai D-nap, azaz a partraszállás idei 80-ik évfordulója ihlette.

Jeep Wrangler 4xe Rubicon
A modellkínálat jövőre a belső égésű motoros Wrangler, illetve a plug-in hibrid Wrangler 4xe Sahara és Rubicon változataiból áll – fotó: https://www.media.stellantis.com/

A szín az 1941-es Willys Jeep előtt tiszteleg, amelyet az Egyesült Államok fegyveres erői kérésére és igényei szerint fejlesztettek ki. Elvárásuk az volt, hogy olyan könnyű és sokoldalú jármű szülessen, amely képes személyzetet és fegyverzetet, berendezéseket gyorsan célba juttatni bármilyen terepen. Ez a jármű történelmet írt, részese volt a szabadság kivívásának, és megteremtette a Jeep márka legendáját. A különleges, mélyzöld árnyalatú, ’41 nevű fényezés ezt az örökséget viszi tovább a mába. A modellkínálat jövőre a belső égésű motoros Wrangler, illetve a plug-in hibrid Wrangler 4xe Sahara és Rubicon változataiból áll.

Forrás: https://www.media.stellantis.com/