fbpx

FB Bossini SG – Két pótkocsi egyben

Írta: GÉPmax-2023/III. lapszám cikke - 2023 június 18.

Az olasz gyártó SG pótkocsi szériája 26-50 m3 raktérfogatú, láncos kaparóléces lehordószerkezetű.

Ebben még semmi érdekes nincs, az igazi újdonság a kocsi elején van. Mivel a kaparóléces lehordószerkezetű pótkocsik általában többcélú felhasználásúak (silószállítás, szervestrágyaszórás), a különböző feladatokra időigényes átszereléssel lehet alkalmassá tenni azokat.

FB Bossini SG pótkocsi
Le- és felszerelés nélkül váltható mind a siló-, a szecskaszállítására, illetve szervestrágyaszórásra (fotó: https://www.fbbossini.com/)

Az FB Bossini mérnökei megoldották, hogy le- és felszerelés nélkül váltható legyen modelljük mind a siló-, a szecskaszállítására, illetve szervestrágyaszórásra. A nikkelkróm acélból készült, nagy szilárdságú, német láncokon futó lehordószerkezet szállítási iránya megfordítható. Előre egy bontóhengerpárból, illetve egy oldalra szállító hevederből kiadagoló berendezést építettek, amelynek végén nyitható ajtóval szerelt zárt csatornában egy hatalmas terítőtárcsa van, amely oldalra teríti a trágyát. Ezt a mellső, adagoló terítőrészt – amennyiben nincs rá szükség – egy hidraulikusan nyitható válaszfal zárja.

Farkas Imre