fbpx

A Farming Simulator League bajnokság visszatér az Agritechnica 2023-ra

Írta: Fodor Mihály - 2023 október 26.

A Farming Simulator League egy olyan esportesemény, amelynek középpontjában a különböző csúcstechnológiájú mezőgazdasági gépek kezelése áll, november 17-én, pénteken visszatér az Agritechnica 2023-ra. A vásár ad otthont az ötödik szezon egyik versenyének. A versenyt megelőzően az Agritechnica látogatói öt napon keresztül, november 12-16. között játszhatnak a Farming Simulator 22-vel, és részt vehetnek a virtuális bálarakodási versenyen is.

A kiadó és fejlesztő GIANTS Software által készített, a mezőgazdaságot, az erdészetet és az állattenyésztést hiteles gépekkel bemutató, realisztikus szimulációs játék, a Farming Simulator 22 játékosai olyan díjakért és ranglistapontokért versenyezhetnek, amelyekkel kvalifikálhatják magukat a Farming Simulator League világbajnokságára, amelynek összdíjazása az 5. szezonban 200 000 euró.

„A Farming Simulator játék a mezőgazdasági szakmában dolgozó emberek millióinak gyakorlati valóságát tükrözi. Így a játék azt kínálja, amit a játékosok közül sokan potenciálisan megtapasztalhatnak valamikor az életükben” – mondta Timo Zipf, az Agritechnica projektmenedzsere.

AGRITECHNICA

A Farming Simulatorban való kiemelkedő teljesítményhez szükséges készségek gyakran hasonlítanak a mezőgazdasági gépek kezeléséhez szükséges készségek némelyikéhez.

„A valós idejű problémamegoldás, az alkalmazott tapasztalat, a jó reakcióidő és az erős szem-kéz koordináció mind olyan képességek, amelyeket a gazdák a szántóföldi munka során alkalmaznak” – magyarázza Zipf. – Az Agritechnica helyszínén több ezer mezőgazdasági szakember között lejátszott Farming Simulator League nagyot fog szólni!”.

 A GIANTS Software úgy tervezte meg a játékot, hogy különösen valósághű legyen, és pontos benyomást keltsen a „valódi” mezőgazdaságról. Ezáltal a lakossági fogyasztók közelebb kerülnek a mezőgazdasági üzemek szintjén történő élelmiszertermeléshez.

A mezőgazdasági feladatok stratégiai gondolkodást igényelnek

A Farming Simulator League egy csapat alapú verseny, amely koordinációt és stratégiát igényel. Két, egyenként három játékosból álló csapat versenyez a legmagasabb pontszámért, búzát aratva, bálákat préselve és azokat a pajtába szállítva. A verseny során a csapat egyes vagy akár összes tagja különböző járművekre vált, például kombájnokra, bálázókra, traktorokra, teleszkópos rakodógépekre vagy akár teherautóra.

Az Agritechnicához hasonlóan a Farming Simulator League is nemzetközi esemény. Ezt tükrözi a résztvevők számos nemzetisége, akik több kontinensről, köztük Európából és Észak-Amerikából érkeznek. A Farming Simulator League 5. szezonjának helyszínei az online események, amikor a játékosok a saját helyszínükön maradnak, és az offline események – mint például a németországi Hannoverben megrendezett Agritechnica – keverékei.

A Farming Simulator League köztudottan vonzza az embereket a mezőgazdasághoz. Az egyik résztvevő, akinek nem volt korábbi tapasztalata a mezőgazdaságban, otthonában, az Egyesült Államokban kezdett el játszani a játékkal. A Farming Simulator játékon keresztül találta meg a hivatását, amely a mezőgazdaságban való munkavállalás volt, és Németországba költözött, hogy az Agritechnica kiállítójánál, a Grimme-nél dolgozzon gyakornoki állást vállalva.

Farming Simulator

Az Agritechnica szervezője, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság), a Farming Simulator League hivatalos partnere, a P32 pavilont állította fel a Farming Simulator League és a Bale Stacking Challenge számára. A pavilonban a nézők számára helyet biztosítva a Farming Simulator rajongóknak a világ minden tájáról lehetőségük nyílik arra, hogy figyelemmel kísérjék a Farming Simulator League csapatainak küzdelmét a 200 000 eurós nyereményalap egy részéért.

A Farming Simulator League a 2023 júliusában megrendezett FarmConon indult útjára, és az Agritechnica-torna a jövő tavasszal záruló verseny egyik fontos állomásaként szolgál. A legtöbb ranglistapontot elért legjobb csapatok kvalifikálják magukat a Farming Simulator League világbajnoki címéért folytatott küzdelembe.

A Farming Simulator League-ről további információk az fsl.giants-software.com oldalon, a hivatalos Farming Simulator weboldalon és a GIANTS Software sajtóterületen találhatók.

Szerző: DLG, FM