fbpx

Díjazott gépek a Termékdíj Pályázaton

Írta: GÉPmax-2022/III. lapszám cikke - 2022 május 18.

A gazdálkodás minőségét, jövedelmezőségét javító újdonságokat díjazott a „Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2022” szakmai zsűrije. Az elismeréseket 2022. április 11-én, Hódmezővásárhelyen kerültek adták át.

Class Liner
Claas Liner 4700 Trend rendképző

A XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár rendezvényhez kapcsolódó pályázat célja a növénytermesztéssel összefüggő agrotechnikai, növény-genetikai, agrárinformatikai rendszerek, termékek fejlesztésében kiemelkedő cégek tevékenységét elismerni, ezzel munkájukra felhívni a figyelmet.

A zsűri döntése alapján a Nagydíjat a PRO-FEED Kft. kapta Az élettani támogató csávázás technológiája Terra-Sorb 4 macro radicular alkalmazásával őszi búza termésbiztonságának növelésére és klímakitettségének csökkentésére című pályázatáért.

Inputanyagok és termesztéstechnológiai ajánlások kategóriában helyezettek:

1. TERRAGRO Kft. (BIOFIL Klíma talajoltó baktériumkészítmény);

2. Alpha-Vet Kft. (Humic ALPHA növénykondicionáló készítmény);

3. Agrofutura Kft. (Irányított aerob humuszkomposztálási módszer bevezetése a gazdálkodásba).

TECHNIKA ÉS TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK KATEGÓRIÁBAN HELYEZETTEK:

  1. díj: Axiál Kft. – Claas Liner 4700 Trend

A négyrotoros rendképző nagy területteljesítménnyel rendelkezik, ezáltal a betakarítás időszükséglet csökkenthető, ami gazdasági előnyöket jelent az üzemeltetés során. A Claas a rendképzőn a mechanikus hajtást alkalmazza, mert egyszerű és hatékony, az általuk használt leoldó kuplung kiemelkedő erőátvitelt és megszakítás nélküli túlterhelés elleni védelmet biztosít a rotoroknak. Innovatív és szabadalmaztatott vázkialakításnak köszönhetően egyszerűvé teszi a gyors váltást a munkahelyzet és a szállítási helyzet között, illetve a munkaszélesség a vezetőfülkéből állítható. A főváz trapézprofil, sorozatgyártás előtt fárasztó vizsgálatoknak tették ki, és több mint 20 ezer hektár üzemi és gyakorlati tapasztalat, illetve tesztpadon töltött üzemóra után kerülhet a piacra.

  1. díj: CONT-ECO Kerítéstechnikai Kft.: TORPEDO minőségi magyar vadháló
Horsch mezőgazdasági munkagép
Horsch sorközművelő kultivátor

Oklevél elismerés: Axiál, Horsch Transformer

A Horsch Transformer VF sorközművelő kultivátor jellemzői közé tartozik a vázba integrált, hidraulikusan oldalra tolható keret, amely proporcionális szeleppel van ellátva, a keret nyugodtabb és pontosabb oldalra tolásáért. Rendelkezik Claas Culti Cam kamerarendszerrel, illetve kapakocsik hidraulikus kiemelésével, e funkciók alapján precíz munka végezhető a mechanikus gyommentesítés terén. A jellemzői egyszerűség, megbízhatóság, kiváló területteljesítmény, illetve kötött és köves talajokon is alkalmazható. A gyommentesítéssel egy menetben műtrágya kijuttatására alkalmas, forgalmazzák folyékony- és szilárdműtrágya-kijuttató rendszerrel.

A díjazott cégek 2022. május 5-7. között, a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár rendezvényen képviseltették magukat.

Barna Ferenc