fbpx

FARM MACHINE 2022 díjat nyert a CLAAS TRION betakarítógép

Írta: Farkas Imre - 2022 március 17.

A CLAAS TRION kombájncsaládot egy nemzetközi zsűri a FARM MACHINE 2022 díjjal tüntette ki a kombájnok kategóriájában.

A koronavírus járvány miatt a díjátadás digitálisan zajlott. A FARM MACHINE díjakat kétévente ítéli oda egy nemzetközi tagokból álló zsűri, ahová mezőgazdasággal és mezőgazdasági gépesítéssel foglalkozó újságírókat delegálnak.

A normál menetrend szerint a díjakat az Agritechnica kiállításon adják át, de mivel idén elmaradt a világ vezető mezőgazdasági-technológiai szakkiállítása, ezért a Német Mezőgazdasági Szövetség úgy döntött, hogy digitális díjátadót rendez, ahol naponta egy kategóriát hirdetnek ki, mintegy három héten keresztül. 2022-ben „Kombájn” kategóriában a CLAAS TRION kombájnsorozat győzte meg a zsűrit arról, hogy méltó az elismerésre.

Claas Trion 660 kombájn
A tavaly bemutatkozott TRION széria kiérdemelte a szakmai elismerést – fotó: CLAAS

„A FARM MACHINE díj nagy megtiszteltetés mindazok számára, akik ezen a terméken dolgoztak, és igazolja azoknak a fejlesztési céloknak a helyességét, melyek alapján egy erősen ügyfélorientált és technológiailag széles alapokra épülő középkategóriás kombájnt hoztunk létre.” – magyarázza Jan-Hendrik Mohr, aki a CLAAS Csoport igazgatótanácsának gabonabetakarítási üzletágért felelős tagja. „Eddig ritkán fordult elő, hogy a világ összes fontos mezőgazdasági régiójának gazdálkodói és vállalkozói ennyire a középpontban álltak volna egy új fejlesztés során, mint ahogy a TRION esetében történt. Ennek eredményeképp egy széles géptartományt le tudunk fedni az egészen alacsony felszereltségi szintektől a magasan felszerelt kombájnokig, akár már 258 lóerőtől. Ez lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy technológiailag felzárkózzanak a LEXION-hoz, vagy ellenkező igény esetén egy egyszerű, kevés elektronikát tartalmazó gépet használjanak a vállalkozásukban.

Claas Trionok aratnak
A TRION termékcsalád 20 modellből áll – fotó: CLAAS

A TRION sorozatot „A gazdaságodra szabva” szlogennel mutatták be Európában 2021 nyarán. A termékcsalád 20 modellből áll, ezek a gépek változatos funkciók széles tárházát kínálva definiálják újra a középkategóriás kombájnokat. A 258 lóerős ötládás kombájntól a 435 lóerős, dupla rotorral ellátott hibrid kombájnig szinte minden modell felszerelhető például TERRA TRAC gumihevederes futóművel, szíjhajtású ferdefelhordóval, MONTANA dőléskiegyenlítő rendszerrel vagy a CEMOS kezelőtámogató 2 rendszer különböző fokozataival. Ezenkívül bemutatták az új CLAAS GPS PILOT rendszert a CEMIS 1200 terminállal, a TRION automatikus GPS-vezérlésű kormányzásához. A TRION sorozatgyártása februárban kezdődött meg a Harsewinkelben található központ új kombájn összeszerelő során, amelyet néhány hónapja teljesen átalakítottak.

Forrás: Axiál Kft.