fbpx

A Continental új méretekkel bővíti mezőgazdasági gumiabroncs-kínálatát

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 10.

A Continental bejelentette mezőgazdasági gumiabroncs portfóliójának bővítését, a TractorMaster és CompactMaster AG/EM termékcsaládok új méreteivel, amelyek már kaphatók. Az abroncsszállító ezzel reagál a nagyobb és erősebb mezőgazdasági gépek, valamint a nagyobb és technológiailag fejlettebb abroncsok iránti igényre.

Újdonságok a Continental TractorMaster és CompactMaster AG/EM termékcsaládjaiban

A Continental új méretet vezetett be a népszerű TractorMaster termékcsaládjába: a 600/70R34 méretűt. Ez a kiegészítés nem csak a meglévő választékot egészíti ki, hanem más speciális abroncsméretekkel kombinálva első abroncsként is használható. A prémium abroncsszállító a közeljövőben a TractorMaster 620/70R42-t is piacra dobja hátsó abroncsként.

A CompactMaster termékcsalád, amely eredetileg 460/70R24 méretben volt elérhető, mostantól 500/70R24 méretben is elérhető, így több lehetőséget biztosít a teleszkópos rakodógépek számára a különböző üzemi körülmények között. A CompactMaster AG-t mezőgazdasági alkalmazásokra, például szántóföldi műveletekre tervezték, míg a CompactMaster EM-t kemény felületű logisztikai feladatokra szabták. „Az 500-as mérettel eleget teszünk ügyfeleink igényeinek, valamint reagálunk a nagyobb járművek és a változatos üzemeltetési követelmények felé mutató trendre” – mondta Ivonne Bierwirth, a mezőgazdasági abroncsok üzletágának vezetője.

Continental

A beruházás megtérülésének optimalizálása a technológiailag fejlett gumiabroncsok révén

A Continental az elmúlt években kilenc termékcsaládot vezetett be több mint 110 cikkel a mezőgazdasági gépek számára. Bierwirth szerint: „A portugáliai üzemünkből származó portfóliónkkal olyan termékeket keresünk, amelyek az iparágon belüli aktuális trendekre és kihívásokra reagálnak, hogy támogassák a hatékony mezőgazdasági munkát. A gazdálkodók számára előnyös lesz a különféle körülményekhez alkalmas, személyre szabott választékunk.” A hangsúly továbbra is a sérülés- és vágásállóságon, valamint az élettartamon és az üzemanyag-megtakarításon van, mint a gumiabroncsok teljes üzemeltetési költségének kulcstényezőin.

Új, intelligens technológiák a fenntarthatóbb mezőgazdaságért az Agritechnica 2023-on

Az idei Agritechnica kiállításon, a világ vezető mezőgazdasági technológiai szakkiállításán a Continental a következő szlogen alatt mutatja be csúcstechnológiáit: „Our Smart Farming. A holnap terméséért”. A Continental standján AI-alapú rendszerek, autonóm mobil robotok, érzékelők és gumiabroncs-technológiák lesznek láthatóak, amelyek nagyobb fenntarthatóságot, biztonságot és hatékonyságot biztosítanak a gazdaságban, az üvegházban és a szántóföldön. A 20-as csarnok A19-es standján a technológiai vállalat bemutatja a VF TractorMaster Hybridet a ContiConnect lite verziójával és a VF TractorMasterrel. A rendezvényre november 12. és 18. között kerül sor 2023-ban Hannoverben, Németországban.