fbpx

Elvitték a doctorok a termékdíjat

Írta: Sándor Ildikó - 2021 március 07.

Már több alkalommal is írtunk a szárítási folyamat optimalizálásáról, a technológia ötletgazdáiról és az RS Bt. sikeréről.

Mára ennek a szolgáltatásnak a bővítése és a cégforma megváltoztatása egyaránt szükségszerűvé vált, az elsőt a vevői igények hívták életre, míg a cégforma változtatást a fiatalítás, a generációváltásra való felkészülés indokolta az agrárvilágban már jól ismert cégnél. A tulajdonosok ugyanazok, sőt a cél sem változott, a tudásukat pedig már DryerDoctor néven adják át a szakmának. Ezt a tudást és ennek finomhangolását az idei (online) AGROmashEXPO zsűrije Hazai Termékfejlesztési Különdíjjal jutalmazta.

 

DryerDoctor szárítás optimalizálás mezőgazdaság
A három DryerDoctor: Dr. Speiser Ferenc Péter, Speiser Ferenc és Speiser Gábor

 

Mit vizsgál egy DryerDoctor?

A szárítózóna jellemzőinek digitális feltérképezése jelenti a kiindulópontot, azaz a diagnosztikai területet. A „gyógyítás” pedig az eközben felderített, eltéréseket okozó tényezők műszaki elhárítása.

Az újdonság, hogy a közelmúltban bevezetett komplex DryerDoctor szolgáltatásban a szárítási folyamat optimalizálása mellett, a teljes technológiára kiterjesztették a folyamatot. A mérési adatok értékelése során rengeteg kiaknázható tartalékot találtak, ami a partnerek kiadásainak jelentős csökkenéséhez, vagy az üzem teljesítményének növekedéséhez járulhat hozzá. Gyakran találkoztak egymáshoz teljesítményben nem illeszkedő, energiapazarló, az összteljesítményre vonatkoztatva fékező hatású kiszolgáló gépekkel, ami a mezőgazdasági szárítóüzem hatékonyságát nagymértékben rontja. Mivel az elmúlt évek során a vízelvonási folyamat sikeres optimalizálásával a partnereink bizalmát elnyerték, az elért sikerek láttán logikus lépésnek tűnt részükről, hogy a teljes technológia diagnosztizálását és a precíziós, vagyis adatalapú illesztését is kérték.