fbpx

Változások a Farmlift teleszkópos rakodógépek kínálatában

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 29.

A 2024-es Case IH Farmlift teleszkópos rakodógépek nemzetközi szinten az idei Agritechnica kiállításon mutatkoztak be teljeskörűen. Mostantól mindegyikük rendelkezik a 6F/3R PowerDrive powershift váltóval, amelyet néhány Farmliftnél már bevezettek. Az átdolgozott motorburkolatkialakítás javítja a jobb oldali kilátást, ami segíti a biztonságos működést és manőverezést.

Nagyobb rakodási kapacitás

Míg a Farmlift 633 (maximális emelésikapacitás/emelési magasság 3,3t/6m), 737 (3,7t/7m) és 935 (3,5t/9m) modellek továbbra is a bevált 140 L/perc hidraulikarendszerrel rendelkeznek, a Farmlift 636 (3,6t/6m) és 742 (4,2t/7m) modellek már egy új, nagyteljesítményű, 160 l/perc szállítású szivattyúval dolgoznak. Ez 25%-kal csökkenti az emelési/süllyesztési időt, ami gyorsabb munkaciklusokat és több anyagmozgatást eredményez óránként és naponta.

Farmlift
A továbbfejlesztett kezelőszervek a jobb ergonómia és a könnyű kezelhetőség révén növelik a termelékenységet és a kényelmet

A kezelhetőséget az EIMA 2022 díjnyertes elektrohidraulikus önszintező munkaeszköz rögzítő integrálása is javítja. Ez a hagyományos rendszert két érzékelővel helyettesíti, amelyek valós idejű helyzetinformációt szolgáltatnak az ECU-nak. A gép szoftvere ezután azonnal kiszámítja a munkahenger pontos olajigényét, optimalizálva az önszintezés pontosságát.

Az új kezelőszerv elrendezés egyszerűsíti a kezelést

A továbbfejlesztett kezelőszervek a jobb ergonómia és a könnyű kezelhetőség révén növelik a termelékenységet és a kényelmet. Az új 7 colos színes LCD-képernyő segítségével a gép legfontosabb adatai könnyen leolvashatók, és a navigációs forgatógomb segítségével a legfontosabb beállítások és finomhangolások elvégezhetők. Minden modell AFS Connect-képes, és egyéves AFS Connect telematikai előfizetéssel szállítják a gépadatok felügyeletéhez és a riasztások biztosításához.

A továbbfejlesztett kezelőszervek a jobb ergonómia és a könnyű kezelhetőség révén növelik a termelékenységet és a kényelmet. Az új 7 colos színes LCD-képernyő segítségével a gép legfontosabb adatai könnyen leolvashatók, és a navigációs forgatógomb segítségével a legfontosabb beállítások és finomhangolások elvégezhetők. Minden modell AFS Connect-képes, és egyéves AFS Connect telematikai előfizetéssel szállítják a gépadatok felügyeletéhez és a riasztások biztosításához.

Az új, állítható ülésbe szerelt kezelőkar integrált billentyűzetet tartalmaz a legfontosabb funkciók könnyű eléréséhez, valamint egy új joysticket integrált hidraulikus, sebességváltó- és váltóvezérlőkkel. A funkciók közé tartozik az Active BucketShaket „vissza a pozícióba” gomb. A Farmlift kezelőterminálon és a joystickon keresztül a kanál mozgatási sebesség és a rázási frekvencia tetszés szerint állítható. Az új félautomata „vissza a pozícióba” funkció lehetővé teszi a kezelők számára, hogy két előre meghatározott gémcélpozíciót állítsanak be az emelési/süllyesztési, kanál mozgatási és a gém kitolás/behúzás ciklusokhoz.

Display
Az LCD képernyő segítségével a gép legfontosabb adatai könnyen leolvashatók

Az új billentyűzet kijelző gombokat tartalmaz, és az új funkciók közé tartozik a továbbfejlesztett folyamatos olajáram funkció, amely lehetővé teszi a motor fordulatszám vagy a gém mozgatási sebesség finombeállítását, amellyel aztán egy joystick gombon keresztül munkaeszköz, pl. kefehenger működtethető. A motorfordulatszám szabályozó gomb segítségével egy beállított motorfordulatszám tárolható egy adott munkaeszköz működtetéséhez, míg az irányváltó érzékenység gomb lehetővé teszi a gyorsulás beállítását irányváltás után. További gombok választhatók a kormányzás, a sebességváltó és a rakodási/anyagmozgatási/közúti üzemmódok kezeléséhez.

A billentyűzet további funkciói közé tartozik a hátsó kamera aktiválása, a kihelyezett hidraulika nyomáscsökkentése, a gémvezérlés bekapcsolása, a gém reakciósebessége, a hátsó kihelyezett hidraulika aktiválása és a gémemelés szinkronizált gémkihúzással/behúzással. A motor automatikus teljesítménynövelő funkciója a fordulatszámot a maximális terheletlen értékre emeli, ha a rakodást kis sebességgel végzik működésben lévő hidraulikával és a gém teljesen be van húzva. Az erőátvitel átmenetileg megszakad, hogy a maximális motorteljesítményt a hidraulikára továbbítsa, majd a folyamatos tolás érdekében újra zár. A Farmlift felismeri, ha nagyobb teljesítményre van szükség, és a gyorsabb rakodás érdekében a motor fordulatszáma automatikusan megnő.

Különböző feladatoknak megfelelő üzemmódok

A különböző üzemmódok a feladatoknak megfelelően választhatók ki a termelékenység és a hatékonyság maximalizálása érdekében. Szállítási üzemmódban a gém hidraulikája ki van kapcsolva. A lágy irányváltás és a kétkerék kormányzás be van kapcsolva, míg rakodási üzemmódban a dinamikus gépmozgás és a gém gyors mozgása élvez prioritást. A precizitást igénylő feladatokhoz, például teherautók kirakodásához vagy bálák egymásra rakásához alkalmas kezelési üzemmódban az alapbeállítások visszaállnak a lágy irányváltás és a gém működtetése érdekében, míg a szinkronizált automatikus gémkitolás/behúzás és az emelés/süllyesztés kombinációja jobb ciklusidőt és könnyebb kezelhetőséget biztosít.

A kezelési jellemzők a munkakövetelmények és a kezelő preferenciái szerint alakíthatók, három beállítási szint választható a gém reakciójához, valamint a joystick és a gém reakciójának alacsony vagy magas érzékenysége: hosszú, lassú joystick mozdulatok a precíziós feladatokhoz, vagy rövid, gyors mozdulatok a maximális munkasebességhez.

A 2024-es Farmlift modellek már megrendelhetők.