fbpx

Nagy sebességgel rohant bele a vontatott burgonyakombájnba

Írta: Farkas Imre - 2022 augusztus 08.

A sötétben a BMW, egy kanyar után nagy sebességgel utolérte a traktorral vontatott burgonyakombájnt és hátulról belerohant a szerelvénybe.

2022. augusztus 7-én az 55-ös számú főút 16-os km szelvényénél – Mórahalom külterületén – este 21:26-kor Szeged irányából Mórahalom felé haladt egy MTZ-892.2 traktor a hozzá kapcsolt vontatott burgonyakombájnnal. Egy jobbra ívelő kanyar végén a szerelvényt utolérte egy azonos irányba haladó nagy sebességgel közeledő BMW személyautó, amelynek vezetője vélhetően későn észlelhette a mezőgazdasági járművet és fékezés nélkül a burgonyakombájn hátuljába rohant.

BMW roncs
Szinte felnyársalta a burgonyakombájn a BMW-t – fotó: MTI/Donka Ferenc

A gépkezelő elmondása szerint akkora erővel ütközött a munkagépnek a személyautó, hogy az egész szerelvényt megemelte és nagyjából 20 méterrel tolta előrébb az ütközés helyétől. A burgonyakombájn szinte felnyársalta a BMW-t, melynek vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították, sérülésének fokáról nem közöltek információt.

Baleset
Akkora erővel ütközött a munkagépnek a személyautó, hogy az egész szerelvényt megemelte és nagyjából 20 méterrel tolta előrébb – fotó: MTI/Donka Ferenc

A helyszínelés és mentés idejére teljes útlezárás volt érvényben a főút érintett szakaszán, kerülni Zákányszék és Röszke irányába lehetett, a műszaki mentés idejére pedig félpályán haladhatott a forgalom. A műszaki mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték, akiknek hosszas munkával, hidraulikus emelővel és csörlővel sikerült kiszabadítani a roncsot a burgonyakombájn alól.