fbpx

Saját sebességváltógyárral bővített az Argo Tractors

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 03.

Az Argo Tractors SpA újabb jelentős lépést tett a szervezeti és minőségi fejlesztések terén azzal, hogy nemrégiben megnyitotta új, technológiai fejlesztéssel és sebességváltók gyártásával foglalkozó központját Campagnola Emiliában, Reggio Emilia tartományban, Olaszországban.

Az új telephely, amely 2024 januárjában kezdte meg működését, 30 000 négyzetméteren terül el, és több mint 150 embert foglalkoztat. Négy összeszerelősor jellemzi, amelyek teljesítmény, illetve hatótávolság szerint különböznek egymástól, és mindegyiket előszerelő területek támogatják. Az 1-es vonalon a speciális, valamint a könnyű és közepes hasznosságú traktorok hajtóműveit szerelik össze; a 2. vonalon az alacsony szabályozású országokba szánt traktorok sebességváltói; végül a 3. és 4. sor a közepesen nagy teljesítményű átvitelekre vonatkozik.

Argo Tractors sebességváltógyár
Az új telephely 30 000 négyzetméteren terül el, és több mint 150 embert foglalkoztat

A campagnolai gyárban, ahogy már az Argo Tractors többi üzemében is, a Kaizen fejlesztési és ipari termelési filozófiáját követik, olyan koncepciók alkalmazásával, amelyek az évek során a speciális és célzott alkatrészekkel szállított sorok kifejlesztéséhez vezettek. minden terméktípust.

Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítottak az összeszerelő sorok alkatrészellátására, amit egy „szupermarket” kialakításával irányítanak, egyfajta raktárt, amelyet folyamatosan a központi raktár táplál, és ahonnan a konkrét alkatrészek az egyes sebességváltók szerint, az összeszerelő sorokra van irányítva.

Ezenkívül az új központban található a mechanikus és hidraulikus sebességváltók tesztelési területe is, amelyeket összeszerelés után alapos ellenőrzésnek, illetve speciális működési teszteknek vetnek alá.

Forrás: https://argotractors.com/