fbpx

Különdíj az Amazone Tyrok 400 OL váltva forgató ekének

Írta: Farkas Imre - 2024 január 14.

A 2024-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatán Hazai Termékfejlesztési különdíjat nyert Gépesítés kategóriában a Amazonen-Werke Kft. Tyrok 400 OL tarlón járó félig-függesztett váltva forgató ekéje.

Az Amazone új, saját fejlesztésű, félig-függesztett váltva forgató ekéje a Tyrok 400 OL (tarlón járó kivitel). Az eke Magyarországon készül Mosonmagyaróvári gyárunkban. Szabadalmazott kormánylemezzel látjuk el (SpeedBlade kormánylemez), mely megnövelt előrésszel rendelkezik. Így nagyobb sebességnél, mikor a kopáspont hátrébb tolódik, ugyanezen az előrészen található meg a fő kopáspont.

Amzone Tyrok 400 OL eke szántáselmunkálóval
Amzone Tyrok 400 OL eke szántáselmunkálóval

A Tyrok 400 OL sajátossága, hogy egy munkahenger segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan változtathatunk tarlón járó vagy barázdában járó művelés között. Az eke rendelkezik továbbá egy stabilizáló összekötővel, mely segítségével az eke használható minden olyan traktorral, melynek a belső nyomtávja 1,1 m és 1,6 m között van.

Emellett elektro-hidraulikus mélységállítással rendelkezik, így a traktor fülkéjéből könnyedén elvégezhető a mélységállítás. Ez a megoldás egy visszaállítás funkcióval is rendelkezik, ennek köszönhetően elkerülhetők a működési hibák állítás közben.