Bezárás

Új AMAZONE KE 6002-2 Rotamix forgóborona

Írta: GÉPmax-2023/I. lapszám cikke - 2023 január 24.

6 m összecsukható kivitel.

Az AMAZONE az új KE 02 Rotamix forgóborona-termékprogramot egy 6 m-es, összecsukható változattal bővíti. A KE 6002-2-400 Rotamix max. 400 LE traktorosztályokhoz van jóváhagyva, különösen nagy ütőereje és a rendkívül jó rögtörés révén tűnik ki.

Rotamix
A hengerek széles választéka biztosítja a nagyon jó visszatömörítést minden talajon

Nagy területteljesítmények

A KE 6002-2-400 révén az AMAZONE egy olyan új gépet kínál, melyet elsősorban nagy területteljesítményekhez fejlesztettek ki. A 6 m-es munkaszélességnek köszönhetően a forgóborona rendkívül hatékony. Továbbá a 3 m-es szállítási szélességre történő gyors összecsukás biztosítja a gyors és biztonságos vonulást. A gépet szóló használatra tervezték, és nem kapcsolható össze vetőegységgel.

Rotamix rendszer – rövid, kompakt, és 6 méteren négy szerszámtartóval több

A Rotamix rendszerrel szerelt KE 6002-2-400 forgóborona a munkaszélesség minden méterén négy szerszámtartóval van felszerelve, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló fogak nehéz talajon is rendkívül jó rögszerkezetet alakítanak ki. Az új forgóboronák ezért nagyon alkalmasak magágykészítésre, különösen szántás után.

A nagy számú késtartó a homlokkerekek kisebb átmérőjét teszi lehetővé. Ezáltal a stabil homlokkerékkádat nagyon kompaktra és könnyűre lehetett kialakítani. A rövid kialakítás biztosítja, hogy a traktorra gyakorolt emelőhatás csökken, ezért a traktornak kisebb emelőerőre van szüksége, mint más forgóboronák esetében. A jól bevált Quick+ Safe rendszer révén a 290 mm hosszú fogak integrált kőbiztosítással rendelkeznek, és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhetők.

Rotamix
A KE 02-2 Rotamix szerszámtartói a húzásra álló fogakkal rendkívül jó rögszerkezetet biztosítanak

Magasabb teljesítményosztályok a directdrive hajtóművel

A Long-Life-Drive rendszer a DirectDrive hajtóművel együtt hosszú élettartamot és maximálisan nyugodt működést biztosít. A kazettás tömítőgyűrűvel és labirinttömítéssel ellátott, kétszeres tömítés véd a por, a nedvesség és a szennyeződés ellen.

Az új forgóborona-terméktípusok szíve a DirectDrive hajtómű, mely a nagyobb erőhatást közvetlenül viszi át a szerszámtartók homlokkerekeire. Az új KE 6002-2-400 Rotamix gépnél nincs elágaztatás, ezáltal biztosított a rendkívül jó, kis kopással járó erőátvitel. A hajtómű mindig, mindkét oldalsó szárnyon megtalálható. A forgóborona 1000 ford./perces kardántengely-fordulatszám mellett használható. Cserélhető fogaskerékkészletek révén a szerszámtartó fordulatszáma hozzáigazítható a különböző talajviszonyokhoz.

Beállítás és szerszámok

A pontos és biztonságos munkamélység-beállításhoz a KE 6002-2-400 sokfuratos állítóművet használ. Ez nagyon széles beállítási tartományt tesz lehetővé, ahol a munkamélység mechanikusan, egy csap segítségével nagyon finoman állítható. A beállítások úgy vannak kialakítva, hogy egyszerűek és érthetőek legyenek az ügyfél számára. A simítógerenda-mélységet a talajegyengetéshez a henger pontosan tartva vezeti, és az integrált túlterhelés elleni védelem révén lehetővé teszi a felfelé való kitérést. A pontos beállításhoz univerzális kezelőszerszám áll rendelkezésre, amely számos gépbeállításhoz használható, például az oldallemezek magasságának vagy a nyomjelzők beállításához.

A jobb áramlás és a talaj egyengetése érdekében a simítógerendát 100 mm-rel lerövidítették. Ez javítja az átömlést az oldalsó vezetőlemez és a simítógerenda között.

Rotamix
Tökéletes magágykészítés a KE 6002-2-400 Rotamix géppel történő művelés után

Sokoldalú hengerprogram

A különböző talajadottságokhoz és az eltérő üzemi körülményekhez számos hengertípus érhető el különböző átmérőkben a célirányos visszatömörítéshez. A teljes felületű rögtöréshez és visszatömörítéshez az AMAZONE a tüskés hengert kínálja. A gumigyűrűs henger a könnyű és közepes talajokon sávos visszatömörítést végez. Opcionálisan mátrixprofillal is elérhető a még jobb önhajtás érdekében, lazább talajokhoz. A hengerprogramot a trapézgyűrűs henger egészíti ki, szintén a sávos visszatömörítéshez.

amazone