fbpx

Új AMAZONE Cataya Special EcoLine ráépített vetőgép

Írta: Farkas Imre - 2024 április 06.

Az új Cataya Special EcoLine termékcsaláddal az AMAZONE megfizethető belépőt kínál az AMAZONE kombinált vetőgépek világába, kiegészítve ezzel a Cataya ráépített vetőgépek termékpalettájának alsó szegmensét. Az új kiviteli változatok is az AD ráépített vetőgép nyomdokaiba lépnek.

Az utolsó AD 3000 Super az elmúlt év végén gördült le a gyártósorról. A több mint 30 éves sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor bevezetésre került a moduláris rendszerű AD kombinált vetőgép. Az új Cataya 3000 Special EcoLine egy olyan kiválasztott gépkonfiguráció, amelyet kedvező áron kínálnunk, és amely kiváló teljesítményt és megbízhatóságot nyújt a saját szegmensében. A 3 m munkaszélességű ráépített vetőgép 650 literes vetőmagtartályán nagy nyílás található a gyors és veszteségmentes feltöltéshez.

Amazone Cataya Special EcoLine mechanikus ráépített vetőgép
A Cataya Special EcoLine mechanikus ráépített vetőgép kedvező árú és pontosan dolgozik

A precíz vetőmag-lehelyezésről a 24 db karbantartásmentes RoTeC egytárcsás csoroszlya gondoskodik, 12,5 cm-es sortávolsággal. A vetőbarázdák kiképzését és az optimális vetőmagvezetést a talajban az egyik oldalon a vetőtárcsa végzi, és a másik oldalon egy magárok nyitó. A Control 10 mélységhatároló tárcsa vagy a Control 25 mélységhatároló görgő megakadályozza a föld rátapadását a vetőtárcsára, és megbízhatóan gondoskodik a beállított vetési mélység pontos betartásáról. A vetőmag egyenletes betakarására az alapfelszereltséghez tartozó ferde magtakaró pálca szolgál, amely még mulcsvetésnél, nagy szalmamennyiségek mellett is eltömődés nélkül működik.

Az AmaLog+ kezelőszámítógép segítséget nyújt a vezetőnek a művelőút-ritmus kapcsolásánál. A további funkciók közé tartozik a napi és össz-hektárszámláló, a töltöttségiszint-ellenőrzés valamint a mechanikus hajtás fordulatszám-felügyelete. A hátsó világítás sötétben is biztonságos közúti szállítást biztosít.

SmartCenter beállítóközpont
A gép bal oldalán található a SmartCenter beállítóközpont a kalibráláshoz

SmartCenter a kalibráláshoz

A gép bal oldalán elhelyezett SmartCenter beállítóközponton történik a kalibrálás. Itt az összes beállítási lehetőség áttekinthető módon fel van sorolva egy táblázat formájában. Az adagoló előkapcsolása egy kapcsolókarral történi, amivel a fenéknyelv az adott vetőmaghoz és vetőmagmennyiséghez igazítható. A vezető egy második kar segítségével kalibrálásra vagy vetésre állíthatja a gépet. Ehhez az adagolóban egy csappantyú található, amelyen át a vetőmag a csoroszlyákhoz vagy a kalibráló edényekhez jut. A SmartCenter alól kényelmesen kivehető mindkét kalibráló edény. A kalibrálási felszerelést egy stabil összecsukható vödör és egy megvilágított digitális kijelzős akasztós mérleg teszi teljessé. Mindkét eszköz a tartályfedél alatt tárolható, amikor nem használják őket. A talajkerék kalibrálás közben nyugalmi pozícióba vihető.

Precis kényelmes adagolórendszer

A Cataya Special EcoLine központi eleme az új Precis adagolórendszer, amely rendkívüli kezelési kényelmet és rövid beállítási időt szavatol. A 2 reteszelési pozíciót biztosító elzáró tolózárral gyorsan át lehet váltani normál és aprószemű vetőmag között és fordítva. Szintén újdonság az integrált kifolyógarat, amely minimalizálja a vetőmagtartályban maradó mennyiséget, megakadályozza a kimenetek közötti boltozódást és egyszerűbbé teszi a tartály tisztítását. Ezenkívül a központilag állítható kalibráló csappantyúk lehetőséget adnak a vetőgép gyors és egyszerű átállítására vetés és kalibrálás között. A vetőtengely hajtása mechanikusan, a talajkerékhajtással történik.

Amazone Cataya Special EcoLine QuickLink gyorscsatlakozó rendszer
A QuickLink gyorscsatlakozó rendszer három jól hozzáférhető csatlakozási pontja biztonságos, szerszám nélküli és gyors fel- és lekapcsolást garantál

Mindent egy kézből – Rugalmasság a QuickLink révén

A Cataya ráépített vetőgép QuickLink gyorscsatlakozó rendszerének köszönhetően a vetőgép nagyon egyszerűen, gyorsan és szerszámok nélkül kapcsolható össze az AMAZONE KE Rotamix forgóboronájával, illetve KX Cultimix és KG Cultimix forgó lazítójával.

Forrás: Amazonen-Werke Kft