fbpx

Létrejött az AGCO és a Trimble új, közös vállalata

Írta: Farkas Imre - 2024 április 05.

Az AGCO és a Trimble közös vállalatot alapít, a PTx Trimble-t, amely egyesíti a Trimble precíziós mezőgazdasági üzletágát és az AGCO JCA technológiáit, hogy jobban kiszolgálja a gazdálkodókat a vegyes flottás precíziós mezőgazdasági piacon. Így az AGCO hivatalosan befejezte és végrehajtotta a tranzakciót, amelyet még 2023 szeptemberében jelentettek be.

Az AGCO 85%-os részesedést szerzett az új cégben, a Trimble pedig 15%-os részesedést fog birtokolni. A jövőben a Trimble PTx-jét az AGCO pénzügyi kimutatásaiban konszolidálják. A Trimble PTx létrehozása kibővíti az AGCO átfogó technológiai kínálatát a navigáció, az autonómia, a precíziós permetezés, az adatkezelés és a fenntarthatóság terén.

Az AGCO konszolidált precíziós mezőgazdasági bevételei 2028-ra várhatóan meghaladják a 2,0 milliárd dollárt, és a tranzakció lezárását követő első teljes évben az AGCO bevételnövekedését, korrigált működési árrésprofilját és korrigált egy részvényre jutó nyereségét várhatóan növeli.

Agco Trimble logók
Az AGCO 85%-os részesedést szerzett az új cégben, a Trimble pedig 15%-os részesedést fog birtokolni

„Azáltal, hogy ezen a közös vállalkozáson keresztül egyesítjük szakértelmünket és erőforrásainkat, célunk az innováció ütemének felgyorsítása. A nyitott technológiára összpontosítva az ügyfelek a traktor- és munkagépmárkák széles skáláján élvezhetik a gazdálkodók számára elérhető technológiai megoldások előnyeit.” – mondta el az együttműködésről Rob Painter – a Trimble elnök-vezérigazgatója

„A gazdálkodóknak szerte a világon olyan technológiára van szükségük, amely segít termelékenyebbé és jövedelmezőbbé tenni őket, miközben minimálisra csökkenti tevékenységük környezeti hatását. A PTx Trimble nagyobb hozzáférést biztosít a gazdálkodóknak a következő generációs precíziós mezőgazdasági rendszerekhez, függetlenül attól, hogy milyen márkájú traktorokat és munkaeszközöket használnak.” – tette hozzá Eric Hansotia – az AGCO elnök-vezérigazgatója.

Az AGCO a tranzakciót a közelmúltban kibocsátott 1,1 milliárd dollár értékű, fedezetlen kötvények, egy 500 millió dolláros lejáratú hitel, egyéb kölcsönök és készpénz kombinációjával finanszírozta.

Forrás: https://news.agcocorp.com/