fbpx

2025-ös tervek a világ vezető mezőgazdasági gépipari vásárán

Írta: Fodor Mihály - 2024 október 22.

Az Agritechnica 2025 vezérmotívuma, az „Érintése meg az okos hatékonyságot!” hangsúlyozza az innovatív, hálózatba kapcsolt mezőgazdasági rendszerekhez való közvetlen hozzáférés fontosságát, amelyek a digitális technológiákat a hatékonyság, a fenntarthatóság és a termelékenység javítására használják. A 2025. november 9-15. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica, a világ vezető mezőgazdasági gépipari szakkiállítása a technikai programmal párosuló új tematikus nap koncepciójával indul.

A „7 nap – 7 téma” szlogennel az Agritechnica célja, hogy tematikus napok segítségével az egyes célcsoportokhoz igazítsa kínálatát. A DLG FarmRobotix platformja – az Agritechnica első rendezvénye – az új „Digital Farm Centre” keretében kerül megrendezésre. A FarmRobotix a robotika, a mesterséges intelligencia, az automatizálás és a precíziós gazdálkodás legújabb fejlesztéseiről nyújt tájékoztatást. Az Agritechnica részeként a Systems & Components rendezvény a nemzetközi beszállítói ipar megoldásait és fejlesztéseit mutatja be a mezőgazdasági gépek és az offroad szektor számára. A Nemzetközi Gazdák Napja Kanada, Franciaország és a Cseh Köztársaság mezőgazdasági országaira összpontosít. A standregisztrációk 2024. november 18-án kezdődnek. Az Agritechnicát a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) szervezi.

Az Agritechnica a világ vezető mezőgazdasági gépipari szakvására. A döntéshozók találkozóhelyén és a vezető üzleti piactéren a globálisan működő összes mezőgazdasági technológiával és berendezéssel foglalkozó vállalat képviselteti magát. A hétnapos rendezvény a nemzetközi szántóföldi és növénytermesztés legátfogóbb és legváltozatosabb vásárprogramját kínálja – a növényvédő permetezőgépektől a drónokig, a traktoroktól az autonóm munkagéprendszerekig, a kombájnoktól a digitális asszisztensrendszerekig –, és fórumot biztosít a növénytermesztés jövőbeli kérdéseihez. Az Agritechnica legutóbbi, 2023-as rendezvényén 2776 nemzetközi kiállító vett részt. A 149 országból érkező több mint 470 000 szakmai látogatóval új rekordot állított fel, és a legutóbbi Agritechnica a világ minden tájáról vonzotta a mezőgazdasági szakembereket, köztük a vállalkozókat, a gépgyűrűket, az agrárvállalkozásokat és a gépkereskedőket.

Agritechnika
Forrás: Horizont Media

Agritechnica tematikus napokkal

Az Agritechnica új tematikus napjai meghatározott látogatói csoportokat céloznak meg, amit a „7 nap – 7 téma” új szlogen is tükröz. Minden egyes napot olyan fókuszterületeknek szentelnek, amelyek segítenek abban, hogy a világ minden tájáról érkező vásárlátogatók megtalálják a számukra releváns témákat, kiállítási ajánlatokat és kapcsolatokat. A cél a látogatók és a kiállítók közötti célzott eszmecsere elősegítése és a vásárlátogatás még hatékonyabb megtervezése. (Bővebb információ: Agritechnica tematikus napok)

„Touch Smart Efficiency”

Ahhoz, hogy a mezőgazdaság a jövőbe tekintő maradjon, még fenntarthatóbb módon kell cselekednie, és továbbra is takarékoskodnia kell a természeti erőforrásokkal. A hatékonyság központi szerepet játszik ebben a célban. Az olyan digitális technológiák, mint az érzékelők, a drónok és a mesterséges intelligencia pontosabb információkat nyújthatnak, amelyek optimalizálják a vetést, az öntözést, a trágyázást és a növényvédelmet. A termelékenység fenntartása az erőforrások felhasználásának csökkentése mellett eredményezheti. Az Agritechnica 2025 „Touch Smart Efficiency” vezérmotívumának jegyében a látogatók közvetlen hozzáférést kapnak az innovatív, hálózatba kapcsolt mezőgazdasági rendszerekhez, amelyek digitális technológiákat használnak a termelékenység fenntartására, a hatékonyság és a fenntarthatóság fokozására – gyakorlatiasan, interaktívan és kézzelfoghatóan.

A FarmRobotix a Digitális Farmközponttal ünnepli a premiert

A DLG platformja, a FarmRobotix az Agritechnica 2025 kiállításon lesz először képviselve az új „Digitális Farmközpont” területen. A nemzetközi FarmRobotix platform a robotika, a mesterséges intelligencia, az automatizálás, valamint a precíziós és intelligens gazdálkodás trendjeit és innovációit mutatja be a növénytermesztésben. A gazdáknak, gyártóknak, start-up vállalkozásoknak és technológiai szolgáltatóknak szánt „Digital Farm Centre – presented by FarmRobotix” a tudomány és a kutatás képviselőinek, valamint a fejlesztőmérnököknek és a befektetőknek kínál lehetőséget a hálózatépítésre, a know-how cseréjére és az innovatív technológiák felfedezésére.

Az ideális kiegészítés: Rendszerek és alkatrészek

Az Agritechnica kiállítással párhuzamosan kerül megrendezésre a Systems & Components – a mezőgazdasági gépek és a terepjáró-ágazat nemzetközi beszállítói iparának B2B piactere. A „Touch Smart Efficiency” vezérmotívum alatt a Systems & Components rendezvényen mérnökök, fejlesztők, kutatók, beszerzési vezetők, kereskedők, alkatrész-menedzserek, OEM-ek és szövetségek gyűlnek össze, hogy felfedezzék a mezőgazdasági gépek és a kapcsolódó ágazatok alkatrészeinek legújabb fejlesztéseit és innovációit. A „Környezetvédelem és biztonság”, az „Innovatív hajtástechnológiák”, a „Hálózat és automatizálás”, valamint a „Digitális szolgáltatások” témák szerepelnek a rendezvényen.