fbpx

Ülj a fűnyíródra és irány az a szép, zöld gyep

Írta: Barna Ferenc - 2021 április 28.

A most piacra kerülő, két professzionális fűnyírótraktor kapacitását, tudását és robusztusságát tekintve elsősorban a kereskedelmi felhasználók, a nagy ingatlanok, önkormányzatok, sportpályák vagy parkfenntartók számára kínál megoldást.

Az alábbi, felülős fűnyírótraktorokat az MTD Hungária Kft. forgalmazza:

  • Cub Cadet Z9 183id PRO
  • Cub Cadet XZ7 ENDURO

 

Mezőgazdaság, felülős fűnyíró, traktor
Ez a fűnyíró olyan vállalatok és intézmények körében kedvelt, amelyeknek nagy gyepfelületet kell karbantartaniuk (Fotó
: MTD Hungária Kft.)

 

A Cub Cadet Z9 183id

A fűnyírótraktor a PRO sorozat új csúcsmodelljének fejlesztésénél arra törekedtek, hogy a traktornak ne csak a teljesítménye és a minősége legyen átlagon felüli és megbízható, hanem használói számára kényelmi funkciókat is kínáljon.

Ami a teljesítményt illeti, azt leginkább a Kawasaki FX 1000 V EFI motorok jellemzik, amelyek egyszerre erősek és gazdaságosak. 19,5 km/h előremeneti és 10 km/h hátrameneti sebességgel 18 000 m²/óra terület lenyírására képesek, alacsony fogyasztás mellett.

Az akár 25°-os lejtők precíz lenyírását a kiváló tapadású XXL dupla gumiabroncsok mellett az egyszerű manőverezhetőségért felelős Synchro SteerⓇ kormányzási rendszer is biztosítja. A lejtős terepen különösen fontos a fűnyírótraktor zero turn (egyhelyben forduló) képessége. A kaszaszerkezet magassága elektromosan, egyetlen gombnyomással állítható, 183 cm vágási szélességet és 17 különböző vágási magasságot tesz lehetővé.

És ami a kényelmi funkciókat illeti: a légrugós Air Ride ülés speciális rezgéselnyelő rendszerrel rendelkezik, az ülés egyedileg beállítható a magasságot és a testsúlyt is figyelembe véve – így hosszú időn át és nagy sebesség mellett is kényelmes a munkavégzés.

A robusztus kialakítású sorozat tartós és elnyűhetetlen, a gyártó 3 év vagy 1000 munkaóra garanciával kínálja a termékeket.

 

Mezőgazdaság, felülős fűnyíró, traktor
A fűnyíró kéthengeres, közvetlen benzinbefecskendezéses motorral szerelt, csak egyharmadannyi üzemanyagot fogyaszt a régebbi típusú fűnyírókhoz képest (Fotó
: MTD Hungária Kft.)

 

Cub Cadet ENDURO sorozat

Az új XZ7 modellek Kawasaki vagy Kohler motorokkal rendelkeznek, amelyek 11 000 m2/óra teljesítményre képesek alacsony üzemanyagfogyasztás mellett. A szintén nulla fordulási sugarú modellek kormánytechnikája könnyű manőverezhetőséget biztosít.

Az állítható vágási szélesség (122-152 cm) és a 16 féle vágási magasság (24-114 mm) optimális vágásképet garantál még egyenetlen terepen is. A fűnyírótraktor AeroForce MaxTM rendszere a kaszálékot levegőáramoltatással juttatja a gyűjtőkosárba. Mulcsozó használata esetén a kiszórt kaszáléktól szebb lesz a gyepfelület, hiszen a gyepet folyamatosan tápanyaggal látja el.

A kényelem ezeknél a modelleknél is garantált: a magas támlájú, hátkímélő, ergonomikus ülések egyedileg állíthatók, a puha markolatú botkormányok, a széles lábtámasz, a párnázott kartámaszok mind a komfortérzetet javítják a hosszú órákon át tartó munka során. A szürkületbe nyúló munka biztonságát az ultra fényes LED lámpák segíti.

A Cub Cadet új XZ7 modelljeinek tartósságát és elnyűhetetlenségét a 3 éves vagy 500 munkaórát lefedő garancia jelzi.

 

Mezőgazdaság, felülős fűnyíró, traktor
További információk érhetők el a MTD Hungária Kft. honlapján.

 

Forrás: MTD Hungária Kft.

Összeállította: Barna Ferenc