fbpx

Fél évszázados jubileumát ünnepli az angliai New Holland traktorgyár

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 17.

Az idei év az ünneplés jegyében zajlik a New Hollandnál: az angliai Basildonban található gyár fél évszázados évfordulót jegyez. 1964 májusa óta folyamatosan gyártanak itt erőgépeket. Ez idő alatt több, mint 1,6 millió traktor gördült le a sorokról, majd került a világ számos pontjára, ahol a fenntarthatóság, a hatékonyság és a termelékenység jegyében szolgálták és szolgálják a gazdákat – nyilatkozta Carlo Lambro, a New Holland Agriculture igazgatója.
Basildonban mintegy 40 hektár területen, több mint 2 km hosszú gyártósoron történik a traktorgyártás. Az üzemnek ezer dolgozója van, akik évente 23.000 traktort gyártanak, naponta 600 tonna alapanyag felhasználásával. Az itt készült gépeket 120 országba exportálják: a gépek mintegy 40%-a Európában marad; 30%-a Észak-Amerikába, a fennmaradó 30% pedig a világ többi részére kerül.

Basildon méltán híres a 120 és 270 Le teljesítményű, erőteljes és igen népszerű T6 és a T7 traktorcsaládról. A gyártás kardinális pontja maga a gyártósoron folyó munka, amely mögött a folyamatos technológiai fejlesztésekért felelős mérnöki tervezés áll. E kettő együttesen azt eredményezi, hogy az itt készült gépek kategóriájuk élmezőnyéhez tartoznak. Ennek tökéletes példái a T6.160 és T7.270 AutoCommand™ modellek. A T6.160 AutoCommand™ már az új generációs sebességváltóval, és a hihetetlenül hatékony ECOBlue™ SCR erőforrással szerelt, amelyet a piacvezető Horizon™ vezetői fülke és a kifejezetten kényelmes kialakítású SideWinder™ II kartámasz egészít ki.
A T7.270 AutoCommand™ a többfunkciós CommandGrip™ kezelőkarral és a rendkívüli pontosságáról ismert IntelliSteer™ kormány-automatikával szerelt – többek között ennek is köszönhető, hogy a modell a kategóriájának zászlóshajójává vált.

Kizárólag 2014-ben, a jubiláris évben gyártják és korlátozott számban a T7.270 és a T6.160 AutoCommand modelleket, amelyek várhatóan a jövőben a basildoni traktorgyártás szimbólumaivá válnak majd. A limitált szériában elérhető, T7.270 AC Golden Jubilee a valaha Basildonban gyártott legerőteljesebb gép, a T6.160 AC Golden Jubilee pedig azt a gépet képviseli, amely megfelel a modern követelménynek: egy traktor, amely egyszerre több funkciót képes ellátni. A két modell különleges sötét metálkék színe, fényezése és aranyozása mellett a traktorok egyedi logóval kerülnek ki az üzemből. Az utóbbi egyébként nem pusztán e két modellnél jelenik meg, hanem minden egyes itt gyártott traktor jubileumi matricát kap.Az elmúlt 50 évben sok mindent megélt és elért a basildoni gyár. Az bizonyos, hogy a 21. század első évtizedének fejlesztései, és az az út, amelyen az üzem elkötelezetten halad, azt mutatja: továbbra is fényes jövő áll az immár fél évszázados angliai traktorgyár előtt.
www.agrotec.hu