Derékcsuklós minirakodók, homlokrakodók és teleszkópos rakodók az állattartó telepeken

A Verbis Kft. teljes rakodógép-palettát kínál az állattartó telepek számára. Az Avant derékcsuklós minirakodók alapgépek lehetnek a kisebb méretű istállókkal rendelkezők számára.

A trágyázási, takarmányozási alapfeladatokon kívül a telephely karbantartása is elvégezhető ugyanazzal a géppel, legyen szó a téli útkarbantartásról vagy éppen a nyári fűnyírásról, szárzúzásról. A jó manőverezhetőség és kiváló terepjáró képességek mellett az elhanyagolható mértékű gumikopás, a jelentős emelőképesség és a 3 m-es emelőmagasság eredményezi, hogy napjainkban a derékcsuklós kialakítású gépek kezdik kiszorítani a csúszókormányzású társaikat.

Az Avant gépeket a derékcsuklós konstrukciójuk mellett a beépített innovációk sokasága teszi egyedülállóvá, úgymint az oldalra kihelyezett teleszkópos gémszerkezet, a párhuzamkövető gémemelés, a kétdimenziós derékcsukló, a terhelésérzékelő rendszer, vagy a Multi connector gyorscsatlakozó rendszer.

Az Avant vezető piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti. Ez az eszköz kiválóan használható az istállókon belüli és az istállók körüli takarmányozási és fenntartási feladatokhoz, mivel a legkülönbözőbb célfeladatok is megoldhatók egy géppel, rengeteg élőmunkát megtakarítva. Az Avant könnyedén elvégzi az állattartó telepeken jellemzően előforduló feladatokat, de kis méretei miatt beltérben is használható, ahová más gépek nem férnek be. Helyettesítheti a hagyományos homlokrakodókat is, 1 100 kg teherbírásig és 3,1 m-es emelőmagasságig.

A gép L, DL és DLX fülkével is rendelhető, a fejlesztés eredményeként pedig csökkent a zajszint, nőttek az üvegfelületek, és a DLX-verzióhoz a klímaberendezés és a légrugós ülés is elérhetővé vált.

Az AVANT a lehető legszélesebb adapterskálát kínálja gépeihez, amely teljesen lefedi a kertészetek, a farmgazdaságok, az állattartótelepek, az építőipari vállalkozások, az erdészetek és az önkormányzatok útkarbantartási, kommunális, fenntartási feladatait. Szilázsvilla, kiosztókanál, takarmányterelő csiga, blokkvágó, körkefe, bálatüske, bálafogó, trágyavilla, szalmakiosztó, tolókefe, lófuttató borona, big bag szállítóhorog, stb. – néhány mezőgazdasági célú eszköz a több mint száz Avant-munkaeszköz közül, amely adapterek az Avant gépek maximális kihasználhatóságát biztosítják.

A nagy állattelepek számára a teleszkópos és derékcsuklós-teleszkópos rakodók jelenthetik a megfelelő választást.

A teleszkópos rakodók napjainkban a mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak, a széles felhasználhatóságuk eredményeként, például trágyakezelésnél, bálarakodásnál, állattelepi takarmányrakodásnál, magtári anyagmozgatásnál, stb. Felhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók, mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT-hajtás, 3-pont felfüggesztés.

Az istállókon belüli takarmányozási és trágyázási feladatokra fejlesztette ki a DIECI a Mini Agri-t, mivel ez 190 cm-es magasságával és 180 cm-es szélességével közlekedni tud az épületekben, miközben 6 m-es emelőmagasságával bálakazlak rakodására is alkalmas.

Az új Mini Agri 25.6 lényegében nem változott, azonban megkapta a KUBOTA új Ti4-es motorját. Az Agri Farmer és az Agri Star gépcsaládok szintén Ti4-es KUBOTA motorral lettek szerelve, 74, ill. 85 kW-os teljesítménnyel. A DIECI választása azért esett ezekre a kiváló minőségű japán motorokra, mivel a KUBOTA részecskeszűrővel (DPF) is teljesíti a Ti4 emissziós követelményeit, ADBLUE nélkül.

Az Agri Farmer gépcsalád további újdonsága, hogy a hidrosztatikus hajtómű mellett már mindegyik családtag Vario-rendszerű hajtáslánccal is rendelhető. A Vario-rendszer nagy előnye, hogy állandó TLT-fordulatszám mellett elektrohidraulikusan változtatható a haladási sebesség, tehát a járószerkezet-hajtás függetleníthető a TLT-től.

Az Agri Tech és az Agri Plus gépcsaládok megkapták a legújabb fejlesztésű EVO 2 Vario hajtóművet, amely a legkorszerűbb a piacon. A derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodó-család egy 4. és egy 5. taggal, az Agri Pivot T70-nel és T80-nal bővült, amelyek 3-3,5 tonnás emelőképességükkel és 5-5,5 méteres emelőmagasságukkal a gépcsalád legnagyobbjai. Az Agri Pivot T 70 típus 115 LE-s motorjával és 7 000 kg-os tömegével a hagyományos építésű, középkategóriás derékcsuklós homlokrakodók közé emelkedett, sőt emelőmagasságával túlszárnyalta azokat.

Ez az innovatív ötlet egyesíti a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, amely gépek kiválóan használhatóak például magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk nehéz körülmények esetén is alkalmassá teszi a gépeket a hatékony munkavégzésre például trágyadepóban történő munkavégzés esetén.

A mezőgazdasági gépekkel kapcsolatban egyre inkább követelmény a multifunkcionalitás, aminek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapterskálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, így ezek az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.

A VF Venieri derékcsuklós homlokrakodói a hagyományos építésű rakodógépek technológiai csúcsát képviselik. Magas műszaki színvonalukkal a legújabb innovációkat vonultatják fel.

A gépek, szerkezeti felépítésük és hidrosztatikus hajtásuk eredményeként, a legjobb terepjáró képességgel rendelkeznek a legmostohább körülmények között is. Fordulékonyságuknak, kiváló manőverezési képességüknek köszönhetően még a legnagyobb gépek is könnyen kezelhetőek.

A tavalyi évben bemutatott VF 18.63 homlokrakodó a család legnagyobb tagja. Közel 20 tonnás tömegével, 225 LE-s, környezetbarát Perkins-motorjával kiválóan alkalmas nagy tömegek gyors mozgatására, legyen az földmunka vagy éppen silótér töltés. Derékcsuklós kormányzása eredményeként a szállítójárművek rakodása szűk rakodóterületen is biztonságosan, gyorsan elvégezhető, és a gép akár 5 m3-es kanállal is rendelhető. A legújabb generációs Rexroth hidraulika-rendszere alkalmassá teszi 13 tonnás emelőképességre, maximális emelőmagasságban és teljesen befordított derékcsuklóállásnál.

Kis hossza miatt a gép jóval meredekebb lejtőszögek leküzdésére is képes, nem akad fel az ellensúly, és a sarokpontokba kihelyezett kerekeknek köszönhetően rendkívül stabil.

A Venieri másik újdonsága a VF 5.63B homlokrakodó, amely megfelel a környezetvédelem és kis fogyasztás követelményeinek. 89 LE teljesítményű Perkins-motorjával, 1,1 m3-es kanalával és 6 tonnás tömegével a középkategóriás rakodók közé tartozik.

A fülke ergonómiája olyan, hogy 360°-ban, azaz teljesen körben kiválóan lát a gépkezelő. A gép tervezése során figyeltek arra, hogy tele kanálnál egyezzen meg az első és hátsó tengelyre jutó géptömeg, ezzel biztosítva a megfelelő stabilitást lejtős területen dolgozva.

A Venieri legkisebb újdonsága a VF 2.63C. A 4,5 tonnás gép jól használható ömlesztett anyagok rakodására, vagy raklapvillával kiváló tereptargoncaként működhet olyan telepeken, ahol a gyors manőverezés, rakodás és a kis helyszükséglet a meghatározó.

Az AVANT, a DIECI, a VENIERI magyarországi márkaképviselete a VERBIS Kft. (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel.: 1/306-3770, 1/306-3771, fax: 1/306-6331, www.verbis.hu, e-mail: ). A cég munkatársai várják ügyfeleiket a bemutatótermükben egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a partnereik rendelkezésére álljon.

avant kubota verbis

Összes rovatunk