fbpx

De vajon miért ez lett a jövő legszebb traktora?

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 06.

Nem elég, hogy elvitte a 2019-es Év traktora címet, de a finalisták között a legszebbnek járó minősítést is megszerezte a Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8. Hogyan, miért…?!

Övé az év

A Tractor of the Year díjakat a bolognai EIMA 2018 kiállításon adták át novemberben, miután a 26 fős zsűri kiválasztotta a megméretés legjobb 10 szereplőjét, a finalistákat. A döntési szempontok élén szerepeltek a motorikus tulajdonságok, a sebességváltó, a hidraulikus jellemzők, a fedélzeti elektronika, a vezetőfülke kialakítása, a kezelés és komfort, vagy például a választható opciók és az innovatív megoldások. Ezek alapján az Év traktora címet a Case IH Maxxum 145 ActiveDrive 8 traktornak ítélték oda. Tény, hogy a csúcstechnológiájú, univerzális, összkerékhajtású traktor a maga 4500 cm3, 175 LE-s (nem utolsó sorban Tier 4F-es, a Stage IV környezetszennyeződési előírást is teljesítő) motorjával és menettulajdonságaival kerülhetett az élre, továbbá többek között az irányíthatóság, a kezelési komfort, a nyomásáramlási jellemzők révén.

Nemcsak szép

Ám volt még egy szempont: a design. A Tractor Of The Year mint igazi szakmai összevetési rendszer – nagyon helyesen – a tervezés esztétikai szempontjait magasabbra tartja, mint hogy pusztán az esztétikus megjelenést méltassa. Az igazán jó dizájn a szerkezeti részek formai és tartalmi egységét is tükrözi. E téren a győztesek, a finalisták kategóriájában újabb megméretésre került sor, és a Best Design Tractor of the Year 2019 címet szintén a Case IH Maxxum 145-ösének ítélték oda.

Szerkesztőség

 

CÍMKÉK traktor