fbpx

A DataConnect elérhető hat nagy digitális platformon keresztül

Írta: Fodor Mihály - 2021 július 28.

A DataConnect a CNH Industrial, a John Deere, a CLAAS és a 365FarmNet együttműködése, amely lehetővé teszi a mezőgazdasági üzemek számára, hogy az összes járművüket egyetlen, általuk választott digitális platformon keresztül tekintsék meg.

 

DataConnect

 

A DataConnect, a globális kezdeményezés, amely lehetővé teszi a vegyes márkájú flották egyetlen platformon történő megtekintését, mostantól hat fő digitális platformmal kibővített sorozattal működik, és világszerte elérhető a mezőgazdasági üzemek számára. A Case IH, a STEYR és a New Holland most csatlakozik a John Deere, a CLAAS és a 365FarmNet gazdaságirányítási platformjához, amely tavaly késő ősszel indult el.

A részt vevő márkák önjáró takarmánybetakarító gépeit, kombájnjait vagy traktorait használó mezőgazdasági üzemek mostantól egyetlen platformon tekinthetik meg az összes gép adatait. Korábban az ilyen információk megtekintéséhez minden egyes érintett márka esetében külön portált kellett kezelni. Ezzel az új megközelítéssel az ügyfelek öt különböző gépadat-paramétert tekinthetnek meg gépállományukból:

  • a gép aktuális helye
  • a gép helyzetének története
  • üzemanyagtartály szintje
  • a gép állapota
  • a gép sebessége

 

Minden olyan mezőgazdasági üzem üzemeltetőjének/tulajdonosának, aki használni szeretné ezt a lehetőséget, egyszerűen csak engedélyt kell adnia arra, hogy az összes berendezést a számára legkényelmesebb platformon tekinthesse meg. A csatlakozást követően a többi gyártó gépei automatikusan megjelennek az adott portálon. A járművek még ikonokkal is megjelennek a megfelelő márka színeiben.

A DataConnect további hardver- és szoftverkomponensek nélkül működik, és biztonságos adatkezelést biztosít. A megoldás több százezer, már csatlakoztatott gépre alkalmazható.

A CNH Industrial csatlakozása azt jelenti, hogy a Case IH telematikai platformja, az AFS Connect, a New Holland MyPLM Connect és a STEYR S-Tech felhasználói számára lehetőség nyílik a felhőből felhőbe történő adatcserére a John Deere Operations Centerrel és a CLAAS TELEMATICS vagy a 365FarmNet portálokkal.