fbpx

A Continental új rakodóabroncsot dob piacra

Írta: Fodor Mihály - 2021 június 29.

A Continental új teleszkópos rakodógép- és csúszókormányos rakodóabroncsot dobott piacra. A CompactMaster AG gumiabroncs az első, amelyet új Turtle Shield futófelületi réteggel és csavart acélövvel terveztek.

 

Continental
Az új CompactMaster AG gumiabroncs a Turtle Shield, egy új futófelületi réteg és egy acélöves szerkezet előnyeit élvezi, amely nagyobb tartósságot és stabilitást biztosít az anyagmozgatási munkákhoz.

 

“Ez egy megerősített gumiabroncs kemény héjjal és rugalmasabb acélszálas szerkezettel, amely segít megelőzni a vágásokat és sérüléseket, miközben nagyobb stabilitást biztosít az anyagmozgatási munkákhoz” – nyilatkozta Benjamin Hübner, a Continental Commercial Specialty Tires mezőgazdasági abroncsok termékvonal-menedzsere.

“Ez a gumiabroncs a portugáliai Lousadóban működő mezőgazdasági kutató- és fejlesztőcsapatunk többéves kutatásának és fejlesztésének eredménye. Az új, csavart acélöves konstrukció a gumi alatt egy egyedülálló Turtle Shield réteggel rendelkezik, amely megvédi a gumiabroncs vállrészét a sérülésektől. A szélesebb futófelületet és a futószegélyek szélességét kifejezetten úgy terveztük, hogy jobb tapadást biztosítsanak a különböző felületeken, és javítsák a gumiabroncs öntisztító tulajdonságait” – tette hozzá.

 

Continental
A Continental piacra dobta a CompactMaster AG-t, egy új teleszkópos rakodógép és csúszókormányos rakodó gumiabroncsot

 

Az új gumiabroncs akár 50 kilométer/órás sebességnél is használható. „Ez a gumiabroncs szilárdságát és rugalmasságát jelzi. A csavart acélöv olyan robusztus, mégis rugalmas gumiabroncsot biztosít, amely az üzemanyag-hatékonyság növelése érdekében nagyobb nyomással működhet a közúton, és kisebb nyomással az udvaron vagy a szántóföldön, amikor nehéz terheket szállít” – mondta.

A CompactMaster AG gumiabroncs új profilkialakítása a hagyományos mezőgazdasági abroncsok mintázatához képest öt százalékkal nagyobb felületet biztosít. „Ez a kialakítás tovább javítja a tapadást, és hozzájárul ahhoz is, hogy a gumiabroncs egyenletesebben kopjon, ami javíthatja az abroncs üzemidejét és a futásteljesítményt” – mondta Hübner. A gumiabroncs 30 százalékos L/S aránnyal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncs nagyobb része marad érintkezésben a talajjal. „Ez az arány különösen fontos a vizes és csúszós körülmények közötti tapadás szempontjából, ezért arra számítunk, hogy az üzemeltetők jelentős előnyöket látnak majd, ha ezeket az abroncsokat választják a nagyobb kihívást jelentő felületeken való használatra” – tette hozzá.

A teleszkópos rakodógépeknek és a csúszókerekes rakodóknak kemény felületen is álló helyzetben kell fordulniuk, ami növeli a gumiabroncson keresztül kifejtett oldalirányú nyomást. A CompactMaster AG gumiabroncs csavart acélöves szerkezete merevebbé teszi, ami nagyobb stabilitást biztosít. „Az oldalirányú fordulók gyakoriak azokban a szűk helyeken, ahol ezek a járművek közlekednek, ezért olyan gumiabroncsot terveztünk, amely rugalmasabb és robusztusabb, hogy felfogja a jármű által rá gyakorolt terhelést” – mondta.

A Continental CompactMaster AG gumiabroncsok 24 colos kerekekre kaphatók, 460/70R24 159B méretben.