fbpx

Bemutatkozott az új Landini 7-230 Robo-Six (videó)

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 05.

A veronai Fieragricola agrárvásár világpremiernek adott otthont. Az olasz Landini vadonatúj 7-230 Robo-Six traktoráról szó szerint a rendezvényen rántották le a leplet.

Az új Landini 7-230 Robo-Six, 6,7 literes hathengeres, 24 szelepes, Betapower Fuel Efficiency FPT NEF 67 dízel motorja DOC + HiSCR2 rendszerrel teljesíti a Stage V szintű emissziós előírásokat.

A közúti szállítási hatékonyságát a motorfék javítja, amely a turbófeltöltő fojtószelepével kombinálva lehetővé teszi a kezelő számára, hogy csökkentse a motor fordulatszámát a motorféknek a hátsó fékekkel együtt történő működtetésével.

Veronában, a Fieragricola agrárvásáron rántották le a leplet az új Landini 7-230 Robo-Six-ről – fotó: Landini

A traktor az Active alapváltozat mellett elérhető Dynamic verzióban, magasabb felszereltséggel és CCLS zárt központú hidraulikarendszerrel, illetve az ahhoz tartozó variálható térfogat-kiszorításos szivattyúval, 123 L/ perc (opcionálisan 160 L/ perc) szállítási teljesítménnyel, legfeljebb 8 kettős működésű vezérlőegységgel, továbbá háromirányú áramlás-elosztóval. Az elektronikusan vezérelhető hátsó hárompontfüggesztés az alsó karokon lévő vonóerő-érzékelővel van felszerelve.

A megjelenésben megkülönböztették a testvérmodelltől – fotó: Landini

Az új megjelenés bevezetésének célja az volt, hogy a traktor formavilágában kissé eltérjen a szintén az Argo Tractors csoporthoz tartozó testvérmodelltől, a McCormick X7.6 VT-Drive-tól, amelyet tavaly novemberben mutattak be Hannoverben. A Landini 7-230 Robo-Six vezetőfülkéje magas kényelmet, felhasználóbarát kezelési körülményeket biztosít. Az alkalmazott anyagok kiváló minőségűek, a részletekig kifinomult kidolgozásúak.

Magas kényelem, felhasználóbarát környezet, minőségi kidolgozás jellemzi az új fülkét – fotó: Landini

A fülkében találjuk a Data Screen Manager (DSM) képernyős adatmegjelenítő rendszert és egy 12” érintőképernyős monitort, amelynek segítségével vezérelni tudjuk a traktor és a munkaeszköz funkcióit (ISOBUS, műholdas irányító rendszer, stb.). Az első / hátsó munkafigyelőkamera képe a monitoron is megjeleníthető. A Stop & Action rendszer lehetővé teszi a kezelő számára, hogy egyszerűen megállítsa a járművet a fékpedálok megnyomásával, amelyek kikapcsolják a tengelykapcsolót.

Az APS (Auto Powershift) növeli a vezetési kényelmet és biztosítja az optimális, automatikus váltást, valamint a sebességtől ill. terhelhetőségtől függő sebességváltást. Az ergonómia javítása érdekében változtattak a kormányoszlop szögének állíthatóságán. 12 darab új LED-es munkalámpával rendelkezik a fülketetőn, további nyolc található a traktor mellső és hátsó részén, a 360°-os éjszakai láthatóság érdekében. A vezetőfülke mechanikus vagy félig aktív, ill. elektro-hidraulikus rugózással rendelhető.

Farkas Imre