fbpx

IVECO AGROMOVER – újabb mezőgazdasági teherautó a piacon

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 05.

A bajorországi Paul Nutzfahrzeuge GmbH. a korábban Mercedes Benz AROCS alapokon kifejlesztett AGROMOVER mezőgazdasági teherautó/vontató átalakításukat, most átültették egy IVECO Trakker 450 E6 (AD400T45WT / P) 4×4 tehergépkocsira.

A terepjáró tehergépjárműben egy 13 literes, 450 lóerős, FPT Cursor 13 dízelmotor szolgáltatja a nyomatékot, az erőátvitelről egy 16 sebességes, manuális kapcsolású ZF sebességváltó gondoskodik.

Mercedes Benz után, most már IVECO-ban is kínálnak AGROMOVERT – fotó: IVECO

A vontatott szállítójármű vagy munkagép hidraulikus egységeinek kiszolgálásáért 4 pár kettős működésű hidraulikus kivezetés hivatott. Természetesen fel van szerelve a mezőgazdasági rendeltetésű félpótkocsik vontatásához, nyerges kapcsoló szerkezettel is.

Az átalakított IVECO egyelőre mezőgazdasági pótkocsik illetve félpótkocsik vontatására alkalmas, akár szántóföldi körülmények között is – fotó: autohaus-hecker.de

A járművet első sorban szántóföldi logisztikai feladatok kiszolgálására tervezték, de később munkagépekkel történő más szántóföldi feladatok ellátására is felvértezik. A káros talajtömörödés csökkentése érdekében alacsony nyomású, 445 / 65R22.5 (elülső) és 600 / 50R22.5 (hátsó) méretű, széles gumiabroncsokat kaptak a kerekei. Az új speciális agrárteherautó, a legutóbbi AGRITECHNICA 2019 kiállításon mutatkozott be a nagyközönség előtt.

Farkas Imre