fbpx

Az új RAV4 az első SUV modell, ami 5 csillagos eredményt ért el a 2013-as értékelés szerint.

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 07.

A legbiztonságosabb autók fejlesztése területén a Toyota folyamatos elkötelezettségét mutatja, hogy az új RAV4 megkapta a maximális 5 csillagot az Euro NCAP új és még szigorúbb 2013-as értékelő programja szerint.

 

 

Mint az első SUV ami elérte az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP új 2013-as értékelése szerint, az új RAV4-t az utas biztonság és a gyalogosbiztonság által támasztott legszigorúbb szabványok szerint alakították ki, folytatva a Toyota sikereit a kompakt SUV szegmensében.
Az energiaelnyelő, az ütközési energia okozta terhelést több-csatornára elosztó karosszéria kialakítás is hozzájárul az utasok biztonsághoz. Az új RAV4 sokkal magasabb szintet ér el a passzív és aktív biztonság területén, mint az elődei. Az új RAV4-ben széria az ostorcsapás csökkentő első ülések, a 7 db légzsák, beleértve a vezetőoldali térdlégzsákot és az ikerkamrás oldallégzsákokat elöl.
Széria aktív biztonsági felszerelések az ABS-EBD (blokkolásgátló elektronikus fékerőelosztóval), a BA (vészfékasszisztens), a TRC (kipörgés gátló), a VSC+ ami integrálja a VSC (járműstabilitás vezérlő) és az EPS (elektromos szervokormány) vezérlését – ez utóbbi technológiák fokozzák a jármű dinamikus stabilitását.
Az új RAV4 felszerelhető még vezetést támogató rendszerekkel – AHB (automatikus távfény kapcsolás), LDA (sávelhagyásra figyelmeztetés), BSM (holttér figyelés) – amelyek tovább emelik a biztonságot és a vezető kényelmét.