Amazone ZA-V elektronikus adagolósúberrel és EasySet 2-vel

Az EasySet 2 gombnyomással teszi lehetővé az elektromos súberszabályozást. Így nincs szükség hidraulikus csatlakozókra a súber működtetéséhez, csak egy 12 V áramcsatlakozó szükséges a kezelői számítógéphez.

Az EasySet 2 menüvezetés nélkül érhető el. Ez azt jelenti, hogy minden gomb saját funkcióval rendelkezik, és nagyon egyszerűen kezelhető. Az adagolósúberek így kétoldalasan vagy egyoldalasan elektromosan nyithatók és zárhatók. A kívánt kiszórási mennyiség a terminálban adható meg, és a szórási folyamat során egyes vagy tízes lépésekben módosítható. Így nincs szükség a traktorra való felmászásra és a kézi beállításra a gép hátoldalán levő beállítóskálán.

Az új EasySet 2 egy sebességjellel kombinálva képes a váltakozó munkasebességek mellett hozzáigazítani a súber pozícióját. Ennek során a kifolyónyílás mérete automatikusan a haladási sebességhez igazodik, így a kiszórási mennyiség mindig állandó marad.

A ZA-V sorozatú műtrágyaszórókat az Amazone most a belépő osztályban is EasySet 2 terminállal, elektronikus adagolórés állítással kínálja.

A határszóráshoz a gombnyomásra aktiválható Limiter V+ elektromos szóráshatárolót használhatják. A plusz és a mínusz gombok segítségével a Limiter V+ magassága állítható, és ezáltal különböző mértékben befolyásolható a műtrágya szórási távolsága. Ilyen módon nagyon kényelmesen válthat a vezető a traktor vezetőüléséből a perem-, határ- és árokszórásos határszórási eljárások között, vagy a munka során bármikor optimalizálhatja a vezetőfülkéből a mindenkori beállítást. További különlegességnek számít az integrált hektárszámláló, melynek segítségével a felhasználó mindig tájékozódhat a gép teljesítményéről.

Forrás és kép: Amazonen-Werke Kft.

amazone műtrágyaszóró műtrágyázás

Összes rovatunk