fbpx

Ismét a Steyr nyerte a rangos tervezési díjat

Írta: Kohout Zoltán - 2022 szeptember 15.

Zsinórban a második Red Dot Design díjat kapta meg a STEYR, miután a Hybrid Drivetrain Konzept dízel/elektromos hibrid hajtáslánca elnyerte a 2022-es szakmai versengés zsűrijének elismerését.

STEYR

A nemzetközi zsűri által elbírált Red Dot Design Award a világ egyik legnagyobb formatervezési versenye. Nemzetközi szinten is a jó tervezés egyik legkeresettebb minőségi jegyeként vált ismertté. Tekintettel a terméktervezés sokféleségére, a Red Dot Design Award díját három külön tudományágban ítélik meg, és ezek mindegyikére évente versenyt rendeznek.

Míg a STEYR Terrus CVT korábban a piacra kész és iparilag gyártott termékeket értékelő Product Design kategória győztese volt, addig a STEYR Hybrid Drivetrain Konzept a Design Concept kategóriába került, a tervezési koncepciók és prototípusok tekintetében. Az osztály győzteseként a Hybrid Drivetrain Konzept szerepel majd a Red Dot Design Yearbook következő kiadásában, és bemutatásra kerül a www.red-dot.org weboldal nyertesek oldalán.

Christian Huber, a globális traktortermék-menedzsment alelnöke szerint a hibrid hajtáslánccal a Konzept óriási hatékonyság-megtakarítási lehetőséget kínál. Ez a traktortulajdonosok és a környezet javát is szolgálja. Bár koncepcióról van szó, olyan funkciókat is magában foglal, amelyek a jövőbeni traktorokba is bekerülhetnek. Az elektromos hajtásrendszerek képesek egy könnyű, nagy lóerős traktor meghajtására, átlagosan 8%-os üzemanyag-fogyasztási előnyökkel, valamint új szintű vezetési élményt és teljesítményt nyújtanak szántóföldön és közúton egyaránt.