fbpx

Ágaprítót venne? Ezekre figyeljen!

Írta: - 2023 augusztus 04. -Hirdetés

Az ágaprító egész évben használatos kerti eszköz, amellyel gyorsan és hatékonyan apríthatóak a vékony és közepes méretű fadarabok. A szecskázó segítségével a metszés után megmaradt és földre hullott ágak apró darabokra vághatóak – így egyszerűbb a komposztálás, mulcsozás vagy egyéb kerti hulladékfeldolgozás. Cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek az ágaprító legfontosabb előnyei és milyen szempontokat érdemes megvizsgálni vásárlás előtt.

Kert
Gyorsan és hatékonyan apríthatóak a vékony és közepes méretű fadarabok egy megfelelő ágaprítóval (fotó: Freepik)

Miért éri meg beszerezni ágaprító gépet?

Környezeti előnyök

Az ágaprító géppel a kerti hulladéktól környezetbarát módon szabadulhatunk meg. Amennyiben a fadarabokat égetés helyett, alternatív módon (pl. mulcs vagy komposztálás) használjuk fel, úgy csökkenthetjük a szén-dioxid emissziónkat.

Költségmegtakarítás

Azok számára, akik a kerti munkálatokat vállalkozás formájában végzik és nem csupán hobbi kertészek, az ágaprító gép beszerzése szinte kötelező. Az eszköz drasztikusan csökkentheti a kerti feladatok időráfordítását, így növelhető a munkahatékonyság.

Föld tápanyagellátása

Az apróra nyesett és vágott fadarabokat a növényekre szórva organikus és környezetbarát módon láthatjuk el a földet értékes tápanyagokkal. Az idővel szétbomló fadarabok táplálják a földet és a növényeket. Így minden bio kertész számára hasznos lehet az eszköz beszerzése.

Csökkent baleset kockázat

A metszőollóval, késekkel és mini baltákkal történő manuális szecskázás kockázatos lehet. Ezzel szemben a gépesített ágaprítás gyors és minimális kockázattal járó kerti munka. Ez különösen fontos lehet, ha szeretné gyerekeit is bevonni a kertgondozásba.

Mulcs

A mulcs óvja és táplálja a földet, azonban igen borsos lehet az ára. A jó hír, hogy az ágaprítóval két legyet üthetünk egy csapásra: megszabadulhatunk a kerti hulladéktól és „ingyen” előállíthatunk mulcsot.

Komposztálás

A hatékony komposztáláshoz szükséges az ágakat apró darabokra vágni. Ebben jelentős segítséget nyújthat egy szecskázó gép, amely rövid percek alatt képes nagy mennyiségű fát apró darabokra vágni.

Hulladékgazdálkodás a tűztilalom idején

A nyári hónap jelentős részében érvényes a tűzgyújtási tilalom, ilyenkor költséges és nehézkes lehet a kerti ág hulladéktól megszabadulni. Ilyen esetekben is segítségünkre lehet az ágaprító gép.

Kert
Szecskázó géppel rövid idő alatt nagy mennyiségű fát, kerti hulladékot apró darabokra vághatunk (fotó: Freepik)

Fontos szempontok, amelyeket ágaprító gép vásárláskor érdemes figyelembe venni

Számos ágaprító gép található a piacon. Ahhoz, hogy az egyedi igényeknek megfelelő terméket találjunk, fontos az alábbi szempontokat figyelembe venni vásárlás előtt.

  • Biztonsági tulajdonságok: érdemes olyan ágaprítót választani, amely extra biztonsági rendszerekkel rendelkezik, így minimalizálható a kerti munka közben elszenvedett balesetek kockázata.
  • Vásárlói visszajelzések: az új eszköz beszerzése előtt érdemes elfogulatlan értékeléseket és vásárlói visszajelzéseket olvasni. Hasznos lehet a szöveges tartalmakon túl, videó elemzéseket nézni, ahol használat közben is láthatjuk az adott terméket.
  • Hordozhatóság: az elektromos ágaprító gépek egy része kizárólag hosszabbítóval használható, ez akadályozhatja a hordozhatóságot nagyobb kertek esetén. Amennyiben a mobilitás kulcsfontosságú, érdemes lehet benzines vagy akkumulátoros modellt keresni.
  • Ár-érték arány: az egyik legfontosabb szempont az ár-érték arány. Általában igaz, hogy a közép- és prémium kategóriás termékek magasabb teljesítményt és hosszabb hasznos élettartamot nyújtanak.
  • Ágméret kapacitás: lehet eltérés az ágméret kapacitásban, vagyis abban, hogy mekkora fadarabokat képes a gép szecskázni. Minden esetben javasolt az egyéni igények figyelembe vétele vásárláskor.
  • Áramforrás: elérhetőek benzines és elektromos modellek, a legfontosabb különbség a már fentebb említett hordozhatóságban áll. Emellett az üzemeltetés költsége is eltérő lehet az áramforrás függvényében. Általában az árammal működő készülékek kisebb üzemköltséggel használhatóak.

Zákány Szerszámház: hatékony munkavégzés profi szerszámokkal

Megbízható szerszám webshop után kutakodik az ágaprító beszerzéséhez? A Zákány Szerszámház Kft. 1988-ban indult családi vállalkozásként. A profi szerszámház azon dolgozik, hogy kiemelkedő feltételeket biztosítson ügyfelei számára. Folyamatos fejlődése annak is köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a vevői visszajelzésekre. A Zákány Szerszámház Kft mindent megtesz, hogy megbízható, gyors, precíz cég legyen és a legjobb árakon biztosítsa a szerszámokat, tartozékokat.

Elérhetőségünk:
+3618089567
Email: [email protected]
Ügyfélszolgálat elérhető: Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 17:00; Péntek: 8:00 – 16:00