fbpx

A Mengele új neve Lely Agrartechnik

Írta: Szerkesztőség - 2012 június 12.

 

 

A Mengele Agrartechnik AG, a Lely Holding S.à r.l. leányvállalata november közepétől Lely Agrartechnik néven fut majd. A névváltoztatás az utolsó lépése annak az integrációs folyamatnak, amely során a német gyártó beolvadt a Lely cégcsoportba. 2009-ben a két cég stratégiai megállapodást kötött, ezt követően 2010-ben a Lely megvásárolta a Mengele Agrartechnik összes részvényét. A piac pozitívan reagált a kooperációra és arra, hogy az értékesítés feladata a Lely vállalatok nemzetközi hálózatára hárul. Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy mindkét név ugyanazt jelenti: a Lely márkát. Kezdetben a vevők választhattak a kék Mengele gép és a piros Lely gép között; a zöme azonban a Lely mellett döntött.

 

 

Waldstetteni gyárában a Mengele továbbra is gyárt majd pótkocsikat, silószállítókat, trágyaszórókat, járvaszecskázókat, melyek a gazdák és a bérszolgáltatók körében egyaránt népszerűek. A vállalat 65 embert foglalkoztat. Karsten Schulz, a Mengele Agrartechnik vezérigazgatója: „A névváltoztatás logikus lépés. A Lely számára dolgozunk, miért ne nevezzük így is magunkat? A Lely és Mengele nevek egyet jelentenek az innovációval és a minőséggel, ezek a gépek kivételes előnyt biztosítanak a partnerek számára. Sok kereskedőnk már a teljes Lely-termékskálát forgalmazza.

 

 

Büszkék vagyunk, hogy a Lely jó híréhez mi is hozzájárulhatunk.” Alexander van der Lely, a Lely csoport vezérigazgatója: „A névváltoztatás révén a Mengele alkalmazottai immár a Lely család teljes jogú tagjai. Nagyon jól működik a vállalati kultúra, a kommunikáció, a dolgozók odaadó munkavégzése. A két vállalat szövetsége olyan pozitív energiákat szabadít fel, ami a termékskálában is megmutatkozik. A kölcsönös előnyök és a tapasztalatok új néven, a Lely Agrartechnik égisze alatt fejtik majd ki hatásukat.”

 
CÍMKÉK lely