fbpx

A Krone piacvezető a rendfelszedő kocsik értékesítésében Németországban

Írta: Szerkesztőség - 2011 november 01.

A Németországban értékesített rendfelszedő kocsik több mint egyharmadát a Krone gyártja – mindezt a 2009/2010-es szezon legújabb értékesítési statisztikája is alátámasztja.
A Krone kutatás-fejlesztésért felelős igazgatója, Dr. Josef Horstmann ezt a sikert azzal a nagyszámú technikai extrával magyarázza, amelyekkel a Krone gépek rendelkeznek: „A példa kedvéért; a vezérlés nélküli (Easy-Flow) rendfelszedő, a nagy átmérőjű szeletelő- és továbbítórotor, valamint a legtöbb modellnél az oldalra egyszerűen kihajtható késtartó részegység, amely minden esetben központi kapcsolhatóságot tesz lehetővé a kések számának kiválasztásakor. Ezek azok a megoldások, amelyek találkoznak a gazdák és a bérvállakozók mindennapi elvárásaival” – fogalmazott az igazgató.

Nem kétséges, hogy a szeletelőrotoros rendfelszedő-szállító kocsik iránti igény folyamatosan növekszik, ami Dr. Horstmann véleménye szerint összefüggésben van azzal, hogy ezek a gépek hatalmas munkateljesítménnyel rendelkeznek, illetve az általuk előállított szecska kiváló minőségű. Bizonyos mértékig ez a növekedés összhangban van a kettős hasznosítású kocsik értékesítésében tapasztalható felfutással is. „– Az MX és ZX gépsorunk két nagy teljesítményű gépe azokat a partnereinket érdekelheti leginkább, akik ilyen, valóban kettős hasznosítású kocsit keresnek. A gépek nagyszerűen használhatók szálastakarmány betakarítására és szállításra, de a takarmány-betakarítási (kukoricasiló) láncban pótkocsiként is funkcionálhatnak. Rendfelszedő-szállító gépsorunk mérete 25-től 53 köbméterig terjed (DIN). Minden alkalmazásra megvan tehát a megfelelő munkaeszköz” – tette hozzá mindehhez az igazgató. Egyébként a 2010-es értékesítési adatok kiértékelése során az is egyértelműen kiderült, hogy bár a Krone központja Észak-Németországban található, a cég Bajorországban, Németország déli tartományában szintén megerősítette vezető pozícióját. ▪

 
CÍMKÉK krone