fbpx

IV. Krone Show 2016

Írta: Szerkesztőség - 2016 május 30.

A kecskeméti székhelyű Valkon 2007 Kft. május elején négy helyszínen, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Krone Show-t, ahol a szálastakarmány-betakarító gépek gyártására szakosodott Krone munkaeszközeit működés közben is megismerhették a látogatók.

Szerkesztőségünk a Krone Show negyedik helyszínére, Iregszemcsére látogatott el, ahol Kecskeméti Sándor, a Valkon 2007 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a legutóbbi, 2014-es Krone Show óta cégük életében nagy változások történtek. A 2014 és 2015. évben olyan nagyságú árbevételt értek el, mint az azt megelőző öt évben összesen, így dolgozói létszámuk 60 főre nőtt.

A Valkon 2007 Kft. az elmúlt két évben több gyártó termékeivel is bővítette palettáját, így a német gyártmányú Kramer rakodógépekkel, a hevederes járószerkezetű Challenger erőgépekkel vagy a nagy területteljesítményű és szabad hasmagasságú frontfüggesztéses Hagie önjáró permetezőkkel.

Krone – növekvő piaci részesedés

Kecskeméti Sándor arról is beszámolt, hogy a Krone munkaeszközök eladási száma is nagymértékben nőtt, így a Krone „kisgépekből” – EasyCut, KW, Swadro – 2015-ben 142 darabot értékesítettek, ami a hazai piacon a szegmens mintegy 15%-át jelenti.

A körbálázókból évente mintegy 100 darabot értékesítenek, ez 30-40%-os, míg a szögletes bálázók részesedési aránya 70% körülire tehető.

A Valtra erőgépek tekintetében a cég piaci részesedése Magyarországon mintegy 2,5%, a 150-200 lóerős kategóriában azonban a T-széria 7-8% piaci részesedést tudhat magának.

Ezt követően Varga Rita, a Krone gépgyártó magyarországi és romániai gyári képviselője a mai napig is családi tulajdonban lévő vállalatot mutatta be. Elmondta, hogy a Krone a szálastakarmány-betakarítás specialistája: minden egyes munkafolyamathoz, függetlenül attól, hogy zöldtakarmányról, erjesztéssel vagy szárítással tartósított takarmányról legyen szó, a Krone kiváló minőségű munkaeszközt tud kínálni.

Dr. Orosz Szilvia, a Szent István Egyetem egyetemi docense rendkívül érdekes és tanulságos előadást tartott arról, hogy a tavaszi betakarítás milyen hatással lehet a tehén termelésére és egészségére. Az előadásról írt cikk a MezőHír júniusi számában jelenik meg.

Krone – a szálastakarmány-betakarítás specialistája

ActiveMow R 320 függesztett tárcsás kasza

Az előadásokat követően a gazdálkodók munka közben is láthatták az erőgépeket és munkaeszközöket. Dobos Péter munkagép-kereskedelmi vezető a munkaeszközöket ismertette.

A legújabb termék, az ActiveMow kaszacsalád 2 és 3,6 méter munkaszélesség között rendelhető meg. A látogatók az R 320 típust ismerhették meg munka közben.

Az ActiveMow új dizájnt kapott, az erősebb függesztőbakjának köszönhetően nagyobb lett a maximális munkasebessége.

Az ActiveMow kasza zárt, körbehegesztett kaszatesttel szerelt, amit élettartamkenéssel látott el a gyártó: ez úgy, mint a SafeCut egyenkénti kaszabiztosítás,vagy a gyors-záras pengecserélő rendszer is, az üzemeltetési és a karbantartási költségeket csökkenti.

EasyCut F 320 CV és EasyCut 280 CRI-Q – kaszálni és szárat sérteni egy menetben

A következő gépkapcsolatban a Valtra T171 Active erőgép elöl egy EasyCut F 320 CV frontkaszát, míg hátul egy EasyCut 280 CRI-Q szársértőt működtetett.

Az EasyCut F 320 CV az acélverőujjas szársértővel specialistája a magas minőségű takarmány előállításának.

A Krone EasyCut F kaszáknál – a DuoGrip, kettős megvezetésű kaszafelfüggesztés kinematikáján keresztül – a rugó és a lengőkar, kaszáláskor, egyenetlen terepviszonyok mellett is, a felfekvési nyomást megközelítőleg állandó szinten tartja. Vontatott változatban is megvásárolható, a típus elnevezése: EasyCut R 320 CV.

Az EasyCut 280 CRI-Q gumihengeres szársértővel, a 25 cm átmérőjű szársértő hengereknek köszönhetően egyenletes takarmányáram, a hajtott nyomóhengereknek köszönhetően pedig nagy tömegáram érhető el.

A pillangós növények más követelményeket támasztanak a szársértővel szemben, mint például a fűfélék. A gumihengeres szársértők sokkal kíméletesebben dolgoznak, így a növények magas tápanyagértéke megtartható. A széles szőnyegrend meggyorsítja a száradási fázist.

A nagy préshengerek profiljai egymásba kapaszkodnak, ami kímélően hat a betakarítandó növényre, levélveszteség nélküli betakarítást lehetővé téve.

KW 7.82/6×7 rendterítő

A 7,8 méter munkaszélességű, hatrotoros Krone KW 7.82/6×7 rotációs rendkezelő a szenázs- és a szénakészítés specialistája. Ennek a gépnek az alkalmazásával mindenki biztos lehet abban, hogy a legjobb eredményt éri el a takarmánykészítésben.

A Krone rendterítőjének robusztus váza erős rotorházzal szerelt, a forgó-terítő rendszer alapfelszereltség, mint a hidraulikus terítéshatároló rendszer, ami a vezetőülésből működtethető.

Fortima F 1250 MC körbálázó – a sikeres bálázás kulcsa

A Krone fixkamrás bálázóinak alapelve, hogy a rendfelszedő által behordott terményt a rúdláncos elevátor rétegről rétegre alakítja szilárd, formatartó bálákká.

A bálakamrába érkező termény már kezdettől fogva forogni kezd, így a bála nagyobb tömörségű és súlyú lesz, ami a minőségi szenázs előállítását és a szállítási költségek csökkenését eredményezi.

Big Pack 870 HDP (XC) MultiBale

A Big Pack 870 HDP (XC) MultiBale változtatható teljesítményű előtömörítővel és 25%-kal nagyobb tömörséget biztosító tömörítőszerkezettel rendelkezik. A Big Pack maximum kilenc kisbálát kétszeresen, külön köt be, azután ezekből készíti el a 80×70×240 cm méretű nagybálát, amit három kötözőfejjel, dupla csomózással köt át. Ez rendkívül hatékony megoldás, hiszen a területen lényegesen kevesebb bálát kell összegyűjteni.

Comprima F 155 XC körbálázó

A Comprima F 155 és F 155 XC az első olyan körbálázó, ami fixkamrás rendszerrel működik, mégis képes 1,25 és 1,50 m között változó átmérőjű bálák készítésére. A változtatható bálaátmérőjű fix kamra, a világon egyedülálló módon, mind az állandó, mind a változó kamrák feladatait ellátja.

BiG X 480 önjáró silózó – az Év gépe

A Krone BiG X 480 MaxFlow dobbal és VariQuick gyorscserélő rendszerrel felszerelt. A 630 mm széles és 660 mm átmérőjű MaxFlow dob 20, 28 vagy 36 késes változatban érhető el, így minden körülményhez kiválasztható a megfelelő dob.

Valtra – az Ön dolgozó gépe

Az új Valtra N széria – minden munkakörnyezethez 105 és 185 lóerő között

A Valtra N- és T-sorozatú erőgépeket Jócsák Attila erőgép-kereskedelmi vezető mutatta be a gépek munkája közben.

Az új 4-es szériás traktor motorja 2 000 bar nyomású befecskendező rendszerrel szerelt, így a traktor motorja alacsony fordulatszámon is igen nyomatékos.

A Valtra sebességváltó- és hidraulika-kialakításának széles választékából minden termelő biztosan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbbet.

A Valtra N új fülkéje kategóriájának egyik legtágasabbja, amit a gyártó oldal- és hosszirányban egyaránt kiszélesített.

A negyedik generációs Valtra T-széria

A negyedik generációs, teljesen új T-széria a 155-től a 250 lóerős teljesítménykategóriát fedi le, hét modellel. Talán a legszembetűnőbb újdonság a teljesen új terveken alapuló vezetőfülke, amelyik kitűnő kilátást, tágas munkahelyet kínál: vezetői kényelem, könnyű kezelhetőség, ergonomikus kezelőszervek jellemzik és emelik a legjobb fülkék közé.

Csak a Valtra használ AIRES+ légrugós elsőhídrugózást, ami egyedülálló vezetési élményt nyújt.

A tervezők külön figyelemmel voltak a könnyű és gazdaságos karbantartásra; a kötelező szervizintervallum ennek megfelelően kitolódott 600 üzemórára.

F M

CÍMKÉK krone