fbpx

A Köckerling legújabb kultivátora

Írta: Szerkesztőség - 2011 október 12.

A Köckerling újabb féligfüggesztett szántóföldi kultivátorral bővítette talajművelő gépeinek kínálatát. A Trio 500 T kis vonóerőigényű és sokcélú felhasználásra ad lehetőséget.
Hosszú szerkezetének köszönhetően a Trio 500 T egy igazi mulcsvetést előkészítő nehézkultivátor, amely sok növényi maradvánnyal is remekül megbirkózik.
A Trio széria többi modelljéhez hasonlóan a Trio 500 T is háromgerendelyes felépítésű. Öt méteres munkaszélesség mellett a gép centrálisan elhelyezett futóművel rendelkezik, amelyet munka közben teljesen fel lehet emelni. A művelőtagok közötti 30 cm-es osztástávolság elegendő ahhoz, hogy a kapák még sok szármaradvány mellett is optimális hatékonysággal dolgozzanak. A megmunkált terület egyengetéséről és visszatömörítéséről a laprugós egyengetőkapák Crossboard és az U-profilú kettős STS-henger kombinációja gondoskodik. A szükséges traktorteljesítmény a terület adottságaitól függően 220-270 LE között van.
A gép a sekély talajműveléstől kezdve a mélyebb lazításig minden munkához használható, a gyárilag felszerelt Topmix kapák ehhez kiválóan alkalmasak. A Trio 500 T a felkínált késváltozatok jóvoltából egyedileg alakítható: a sekély műveléshez használatos lúdtalp kapáktól kezdve a mélyebb lazításhoz szükséges 40 mm-es, szárnyak nélküli vésőkésekig számos lehetőség áll rendelkezésre. Az állítható rögrendező mellett légfék, rugózott oldalsó terelőlemezek és terelőtárcsa szerepel az opcionális kiegészítők között. A Köckerling a közúton történő vontatáshoz egy biztonsági csomagot is kínál. Ez a gép már most megrendelhető, 2011 nyarán pedig piacra kerül a 4 méteres munkaszélességű, de egyébként a Trio 500 T-vel azonos felszereltségű Trio 400 T.

Technikai adatok

Trio 500 T

Trio 400 T

munkaszélesség

5,00 m

4,00 m

szállítási szélesség

3,00 m

3,00 m

kapák száma

17

13

művelőtagok távolsága

30 cm

30 cm

tömeg

5.010 kg

4.300 kg

függesztés

KAT III

KAT III

hosszúság

7,50 m

7,50 m