fbpx

A Horsch bemutatta az új Terrano FM kultivátort

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 27.

Az Agra kiállítás alkalmával került bemutatásra a HORSCH teljesen új univerzális kultivátora, a Terrano FM, amely 5, 6 és 7 m munkaszélességben egészíti ki a Terrano-sorozatot.
A Terrano FM sekély tarlóművelés és mélyebb talajmunkák elvégzésére egyaránt alkalmas. Négygerendelyes felépítésének köszönhetően intenzíven kever, ugyanakkor a 28 cm-es osztástávolság miatt könnyen húzható. Az egy sorban levő kapák egymástól 112 cm-re helyezkednek el, így még sok szármaradvány esetén sem áll fenn az eltömődés veszélye.
A kultivátort második generációs, karbantartást nem igénylő TerraGrip kapaszárakkal szerelték fel, amelyek 500 kg-os kioldási erő mellett pontos mélységvezetésről gondoskodnak.
A már jól bevált, kis vonóerő-igényű MulchMix kapák kiváló keverőmunkát végeznek. A Terrano FM (négygerendelyes felépítése ellenére) a középen elhelyezett kerekek segítségével mind a szántón, mind közúton nagyon kis körben képes megfordulni. A karbantartásmentes, olajfürdős csapágyakkal felfüggesztett egyengető tárcsák egyenletes talajfelszínt hagynak maguk után. A visszatömörítést vagy a FarmFlex, vagy az új felfüggesztés és megerősített konstrukció révén nehéz körülmények (pl. köves talaj) között is egyenletesen dolgozó, kettős RollFlex henger végezheti.
A Terrano FM mélységvezetéséről a henger és az elülső támasztókerekek gondoskodnak, amelyek helyzete (a felszereltség függvényében) hidraulikusan menet közben is változtatható.
Amennyiben maximális fokú visszatömörítésére van szükség, úgy a középső futóművet teljesen ki lehet emelni. A futómű bizonyos esetekben (pl. nedves körülmények között) a mélységvezetést is szolgálhatja, így a hengerre kisebb súly nehezedik. A kultivátor tetszés szerint henger nélkül is használható. Mivel a negyedik késsor a futómű mögött helyezkedik el, ezért a gép után nem marad keréknyom.

CÍMKÉK horschterrano