fbpx

Horsch Joker HD – nehéz univerzális rövidtárcsa

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 11.

A rövidtárcsák reneszánszukat élik! Ez annak is tulajdonítható, hogy relatív könnyebb vontatás mellett, sekélyen nagy sebességgel el lehet végezni az intenzív tarlóhántást, tarlóápolást, és a Joker HD-val a nagy szártömegű tarlók megművelését is.

A Joker HD-ban, mint az összes Jokerben, két tárcsát találunk egy tartókaron, így a tartókar igen széles gumibakozása révén a tárcsák bármilyen talajon megtartják a szögállást, vagyis nem mozdulnak ki oldalra. Az óriási, karbantartásmentes csapágyak biztosítják a hosszú élettartamot.

A Joker HD-ben a tárcsák húzástávolsága 12,5 cm, így a sekély tarlóhántást és tarlóápolást is tökéletesen el tudjuk végezni velük. Nagy sebességgel húzva aprómorzsás talajszerkezetet hagynak maga mögött.

A Joker HD azonban a nagy, 62 cm átmérőjű tárcsákkal még azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy a nagy mennyiségű kukorica szármaradványt is intenzíven, dugulás nélkül be tudja dolgozni a talajba.

Az eltömődésmentes működést a tárcsák közötti és a tárcsa és henger közötti nagy távolság biztosítja. A nyugodt járásról a revolver járószerkezet és a dupla henger gondoskodik.

A kukoricaszár bedolgozása általában késő ősszel történik, amikor gyakran csapadékosabb az időjárás. Ilyenkor a hagyományos henger nélküli tárcsákat szokták használni a termelők. A Joker HD-ben viszont a dupla RollPack henger teljesen érzéketlen a nedves talajra, így ezt csapadékos időjárás mellett is nagyon sokáig lehet használni!

A Joker egy igazi univerzális nehéz rövidtárcsa, amellyel a termelők nagyon sok gondot meg tudnak oldani. Ezért a mottónk: Ne habozzon, Jokerozzon!

szász